Walibi Belgium heeft plannen bekend gemaakt om een spectaculaire achtbaan te gaan bouwen. De opening van deze nieuwe achtbaan staat gepland in 2021. Volgens de huidige cijfers wordt dit de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. Wanneer Walibi Belgium gaat beginnen met de bouw is nog niet bekend gemaakt.

Records

Momenteel staat in Walibi Holland de Goliath. Deze achtbaan, gebouwd door Intamin, is geopend in 2002 en is momenteel met 106 km/u de snelste achtbaan in de Benelux. Walibi Belgium gaat dus met deze nieuwe achtbaan dat record overnemen. Volgens de huidige cijfers gaat de achtbaan een snelheid halen van 113 km/u. Ook de hoogte van de achtbaan zal met een goede 4 tot 5 meter hoger zijn dan het huidige record van 46,8 meter van Goliath. Ook het aantal airtime momenten waarbij je het gevoel krijgt uit je stoel te vliegen is met 15 stuks op een stalen achtbaan een record. De vraag is wel hoelang Walibi Belgium dit record kan behouden. Bekend is dat De Efteling in een toekomstige uitbreiding ook wil uitpakken met een mega achtbaan.

Thematisatie

De nieuwe achtbaan krijgt een exotisch thema en de ingang komt vlakbij de in 2018 geopende achtbaan Tiki Waka. Volgens de concept arts wordt de nieuwe mega achtbaan dus onderdeel van het nieuwe Polynesische themagebied Exotic World.

Tickets

Waterpark
Walibi Belgium

Tickets Aqualibi

Entreekaarten Aqualibi met korting
  • Eigen vervoer
  • Incl. tickets
Korting
Walibi Belgium

Tickets Walibi Belgium

Entreekaarten Walibi Belgium met korting
  • Eigen vervoer
  • Incl. tickets