09-07-2024

Tijdens ons laatste verblijf bij Europa Park vorige zomer was de bijzondere diner ervaring Eatrenalin al vol geboekt, dus dit jaar hadden we op tijd gereserveerd. We vertellen je graag meer over Eatrenalin: een luxe diner én een soort attractie in één. Uiteraard verklappen we niet alle verrassingen die je tijdens je diner tegenkomt, maar we vertellen wel meer over hoe een bezoek aan Eatrenalin in zijn werk gaat.

Eatrenalin

Eatrenalin is een uniek concept ontwikkeld door Europa Park en bevindt zich direct naast themahotel Kronasar en het waterpark Rulantica. Vanuit de andere Europa Park Hotels bereik je Eatrenalin eenvoudig met de gratis shuttle bus die tot ’s avonds laat rijdt.

Eatrenalin is een diner ervaring die je nergens anders vindt: je neemt plaats in zogenaamde ‘floating chairs’ die je naar verschillende ruimtes brengen. In elke ruimte geniet je van een gerecht(je) dat perfect past bij die ruimte en diverse licht, geluid, geur en andere effecten maken de ervaring compleet. In totaal bestaat het luxe diner bereid door een chef kok uit acht gangen, inclusief bijpassende wijnen (alcoholisch of non-alcoholisch) en andere drankjes.

Ontvangst

Met betrekking tot de ontvangst is het belangrijk om niet vroeger dan de aankomsttijd op je ticket te arriveren bij Eatrenalin. Als je te vroeg aanwezig bent kun je natuurlijk wel even wachten in het naastgelegen Hotel Kronasar. De ontvangst is direct de start van de beleving: je mag plaatsnemen in de lounge waar je in ongeveer 30 minuten enkele kleine hapjes en een glas champagne krijgt. Je kunt hier ook nog even gebruik maken van de toiletten, dat is tijdens de rest van het diner namelijk minder gemakkelijk (maar wel mogelijk).

Verrassing na verrassing

Hierna wacht je verrassing na verrassing. Je neemt plaats in de floating chairs die je naar verschillende ruimtes brengen waar elke keer een nieuw gerecht aan je gepresenteerd wordt. De bediening is netjes en correct en de gerechten passen in de sfeer van de ruimte. In de eerste paar ruimtes mag je foto’s en video’s maken, in de laatste paar ruimtes niet meer. Er zijn in totaal zestien floating chairs; tijdens ons bezoek waren deze op twee na allemaal bezet. Het systeem ‘weet’ wie waar zit en ook al lijk je soms even gescheiden te worden bij het verlaten of betreden van een ruimte: je komt altijd weer terug bij je eigen gezelschap.

Je kunt kiezen voor de beleving in het Duits, Frans of Engels. Op zich is het geen noodzaak om alles te verstaan: delen van de beleving zijn sowieso in het Engels en je krijgt kaartjes met daarop het menu, zodat je (ongeveer) weet wat je eet. Het menu wisselt regelmatig en is ook op de website van Eatrenalin te vinden. Je kunt kiezen uit een vlees en vis menu en een vegetarisch menu, begeleid door alcoholische of non-alcoholische dranken. Ook kun je doorgeven wat je niet mag of wilt eten en hier wordt dan perfect rekening mee gehouden.

Cocktail bar

De Eatrenalin diner ervaring duurt vanaf de ontvangst tot je aankomst in de cocktail bar ongeveer 2 uur en 15 minuten. Je kunt je avond hier afsluiten met een cocktail, maar wij hadden al voldoende gedronken en gegeten, dus zijn lekker terug naar ons hotel Santa Isabel gegaan.

Prijzen

Eatrenalin is niet goedkoop, maar echt uniek om een keer te beleven. Er zijn verschillende opties te reserveren. Naast het Eatrenalin Dinner (minst dure optie) kun je ook kiezen voor het Exclusive Dinner, het Champagne Dinner en het Sommelier Dinner. Bij de duurdere opties zijn nog exclusievere wijnen, champagnes en extra drankjes inbegrepen. Wat ons betreft zeker niet nodig om te upgraden naar de duurdere versies: we kregen meer dan genoeg drankjes en ze smaakten ons allemaal erg goed.

Europa Park hotels

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park aanbiedingen

Camp Resort Europa Park

Camping Europa Park waar je ook kunt slapen in originele Tipi tenten

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Busreis Europa Park

Comfortabel met de bus naar Europa Park

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting

Treinreis Europa Park

Voordelig met de trein naar Europa Park