Winter Europa Park is op diverse dagen in de maanden december en januari geopend. Tijdens deze sfeervolle periode zijn er veel winterse shows en is het pretpark prachtig versierd met vele lichtjes, haardvuren en kerstbomen. Opwarmen in deze periode doe je prima in de diverse restaurants waar je heerlijke winterse drankjes en gerechten kunt bestellen. Tijdens deze speciale opening in de winter zijn er soms enkele attracties gesloten, waaronder een paar achtbanen en waterattracties. Maar dit wordt meer dan voldoende gecompenseerd door alle winterse extra's!

Wanneer je meerdere dagen wilt genieten van Winter Europa Park kun je in de directe omgeving van het pretpark prima overnachten in een hotel of pension. Diverse hotels in het dorpje Rust zijn gemakkelijk op loopafstand bereikbaar. Wil je echt in de complete Europa Park sfeer blijven dan is een overnachting in een van de prachtige Europa Park hotels een echte aanrader. Deze hotels zijn rijk gethematiseerd en hebben allemaal een sfeervol restaurant waar je na je gezellige dag in het pretpark lekker kunt eten. Enkele hotels hebben ook de beschikking over een zwembad en wellness faciliteiten waar je heerlijk tot rust kunt komen. ... Lees meer

Europa Park arrangementen

Winter Europa Park arrangement

Overnachten tijdens Winter Europa Park inclusief tickets

Europa Park tickets

Winter Europa Park tickets

Winter Europa Park entreekaarten met korting

Europa Park hotels

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Winter Europa Park

Ook in de winter is Europa Park op diverse dagen geopend! Ga in de kerst vakantie of in de andere winter maanden genieten van alles wat Europa Park te bieden heeft. In Europa Park zie en ervaar je vele Europese landen in een dag, en in de winter zijn er allerlei sfeervolle extra’s. In de winter is Europa Park bijvoorbeeld prachtig versierd met kerstbomen, kerstballen en duizenden lichtjes. Diverse winterse activiteiten zoals een schaatsbaan en een skischool maken de beleving compleet. Ook kun je in Winter Europa Park lekker struinen over de gezellige kerst markt, je te goed doen aan allerlei lekkere winterse hapjes en drankjes of even opwarmen bij een van de vele kampvuren. Op bepaalde dagen in de winter is Europa Park ook ’s avonds geopend, waardoor je extra lang in het donker kunt genieten. De meeste attracties zijn in de winter gewoon open voor bezoekers, waaronder ook enkele achtbanen (extreme weersomstandigheden uitgesloten).

Tijdens de winterperiode is het grote waterpark Rulantica ook gewoon geopend. Je kunt hier dan lekker warm en overdekt zwemmen en van alle glijbanen glijden. Zeker in de winter periode is zwemmen in een subtopische zwemparadijs extra lekker. En met alle glijbanen in Rulantica ben je zeker een dag zoet.

Winter Europa Park overnachten

Europa Park is een eindje rijden vanuit Nederland en bovendien is het pretpark groot genoeg om je twee of drie dagen te vermaken, ook in de winter. Blijf dus lekker slapen in één van de luxe officiële Europa Park hotels. In deze prachtig gethematiseerde hotels zal het je aan niks ontbreken en je kunt gebruik maken van een speciale ingang voor hotelgasten naar het pretpark. De verschillende Europa Park hotels zijn erg populair en dus ook in de wintermaanden en zeker tijdens de feestdagen snel vol geboekt. Wees er dus snel bij!

Je kunt ook gebruik maken van bovenstaand overzicht van hotels bij Europa Park om een goedkoop hotel bij Europa Park te vinden. Op loopafstand liggen vele comfortabele en niet dure hotels en pensions. Deze gezellige hotels en pensions zijn ook tijdens Winter Europa Park meestal gewoon geopend en bieden een prima alternatief. Vergelijk voor het hotel van je keuze goed de prijzen van de verschillende aanbieders om zo een goedkoop hotel bij Europa Park te scoren. 

Winter Europa Park tickets

Je gaat natuurlijk pas echt goed voorbereid op reis wanneer je thuis ook al online je Winter Europa Park tickets hebt gereserveerd. Dit kan bij een aantal aanbieders die hierboven staan vermeld. Het reserveren bij deze partijen is goed geregeld en veilig. Wij werken namelijk alleen samen met betrouwbare partners. Online Winter Europa Park tickets reserveren scheelt je wachten bij de kassa ter plekke en bovendien koop je online Europa Park tickets vaak met korting. Bekijk alle aanbieders op de pagina Europa Park tickets om je te verzekeren van goedkope Europa Park tickets. Je bespaart zo meteen een leuk bedrag op je reis naar Winter Europa Park. Geld dat je beter kunt spenderen in het pretpark aan een lekkere winterse snack of leuk souvenir voor thuis. 

Winter Europa Park arrangement

Er zijn diverse aanbieders van een compleet Winter Europa Park arrangement. Het voordeel van een compleet arrangement is dat je voor een aantrekkelijke totaalprijs zowel je overnachting en Europa Park tickets boekt. Vaak is deze combinatie voordeliger dan wanneer je het los boekt. Hierboven staan diverse aanbieders, zodat je goed kunt kijken welk Winter Europa Park arrangement het beste bij je past. De meeste arrangementen zijn op basis van eigen vervoer, waarbij je overnacht in een hotel op korte afstand van Europa Park. Het is ook mogelijk om een busreis Europa Park te reserveren of met de trein naar Europa Park te reizen. Bekijk dus goed de mogelijkheden en prijzen om vind een goedkoop Europa Park arrangement voor de winter.