26-11-2023

Rulantica is het waterpark van het Europa Park Resort in Rust, Duitsland. Sinds de opening in november 2019 hebben wij al twee keer een bezoek gebracht. In dit blog vertellen we je meer over wat er allemaal te beleven is in Rulantica en wat de beste indeling van je dag is. Doordat Rulantica (grotendeels) overdekt is, is een bezoek mogelijk onder alle weersomstandigheden.

Glijbanen en nog veel meer

In Rulantica is van alles te doen voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is er waterspeeltuin Trølldal met ondiep water, kleine glijbaantjes en speelelementen en natuurlijk vrolijke trollen. Voor jong en oud vind je in Rulantica veel verschillende glijbanen, sommige met band en andere zonder. Er kunnen lengte- en leeftijdsrestricties gelden voor de glijbanen, maar onze ervaring is dat er voor alle leeftijden meer dan genoeg te doen is.

Naast glijbanen vind je in Rulantica nog veel meer waterpret, bijvoorbeeld het grote golfslagbad, de wildwaterbaan Vildstrøm, splash attractie Tønnevirvel waarin je andere bezoekers nat kunt spuiten en één van de favorieten van onze familie: Snorri’s Saga. Deze Lazy river voert je terwijl je relaxed in een band ligt door heel Rulantica, langs het scheepswrak en door een grot. En onderweg kun je spetterende verrassingen tegenkomen!

Ontspanning in Rulantica

Even uitrusten na alle water avonturen? In Rulantica vind je vele ligstoelen om even te relaxen met een boek en verschillende restaurants en bars. Het aanbod van eten is redelijk divers, van friet en burgers tot salades, pasta’s en pizza’s. Ook een souvenirwinkeltje ontbreekt niet. Aankopen kun je doen met een polsbandje, waarop je bij aankomst in Rulantica ook een limiet kunt laten zetten (handig met kinderen!) en waardoor je geld en betaalpassen dus gewoon in de kluisjes bij de kleedruimtes kunt laten.

Met een bijbetaling op de normale entreeprijs kun je ook gebruik maken van de wellness met diverse sauna’s en baden. Wij hebben het wellness gedeelte van Rulantica nog niet uitgeprobeerd, maar wanneer je zonder kinderen Rulantica bezoekt lijkt het zeker de moeite waard.

Nieuw in Rulantica

Tijdens ons laatste bezoek in de zomer van 2023 was Nordiskturn, de derde glijbaantoren, net als nieuwste toevoeging geopend. Je vind hier naast een extra horecapunt en extra stoelen en ligbedden de grootste race glijbaan van Europa, Vikingløp genaamd. Je gaat hier op matten met je hoofd naar voren met hoge snelheid naar beneden. Er zijn in totaal acht glijbanen naast elkaar, dus ook grote families en vriendengroepen kunnen tegen elkaar racen.

Beste tijd om Rulantica te bezoeken

De allerbeste tijd om Rulantica te bezoeken is voor ons de zomer, omdat het dan ook warm genoeg is om alle glijbanen in het buitengedeelte uit te proberen en lekker te zonnen op een ligbedje buiten. De buitenattracties van Rulantica zijn een groot deel van het jaar gewoon geopend, dus wie het niet snel koud krijgt kan ze ook in het voor- en najaar uitproberen natuurlijk. Een voordeel is dat het er dan waarschijnlijk niet zo druk is.

Kies je ervoor om bij minder mooi weer alleen in het overdekte gedeelte te blijven? Ook dan krijg je je tijd in Rulantica makkelijk gevuld. Probeer eens alle glijbanen uit, blijf een extra rondje dobberen in Snorri’s Saga of neem een drankje in de zwembadbar. Bovendien is het in de winter heerlijk warm in de Rulantica waterwereld; een goede manier dus om even te ontsnappen aan de winterse kou!

Dagticket of avondticket Rulantica

In Rulantica is meer te doen dan je denkt. Wij hebben de afgelopen twee keer een dagticket gekocht en dat is goed bevallen. Beide keren zijn wij van ’s ochtends vroeg tot in de avond gebleven. Een slimme tactiek is om ’s ochtends bij binnenkomst meteen de meest populaire glijbanen te doen, zoals Svalgur Rytt en Vinter Rytt, de banen met grote banden voor maar liefst vier personen. Later op de dag kan de wachttijd hier flink oplopen.

Vanaf eind van de ochtend tot eind van de middag is het het drukst in Rulantica. De kleinere glijbanen, het golfslagbad of de Lazy river zijn dan goede activiteiten. Ook bij de wildwaterbaan gaat de wachtrij doorgaans snel. Als je vroeg gaat eten kun je begin van de avond weer profiteren van kortere wachtrijen.

Europa Park en Rulantica combineren

Er zijn tickets waarbij je Europa Park en waterpark Rulantica op één dag kunt combineren. Je bezoekt dan overdag het pretpark en ’s avonds Rulantica. Een goede optie voor als je weinig tijd hebt en toch beide parken wilt beleven, maar een avond is voor Rulantica eigenlijk te kort als je de beste attracties van het waterpark allemaal wilt beleven en bovendien is een avondticket relatief duur vergeleken bij een dagticket.

Hotel Kronasar

Direct naast Rulantica ligt Europa Park Hotel Kronasar, gethematiseerd als een natuurhistorisch museum. Dit viersterren hotel ligt verder van Europa Park af dan de andere Europa Park hotels, maar daarentegen kun je wel vanuit het hotel via een overdekte loopbrug zo naar Rulantica toe. Als gast van Hotel Kronasar kun je je dus op je gemak op je hotelkamer omkleden en dan in je badjas naar het waterpark toe.

Om Europa Park en de andere themahotels te bereiken kun je gebruik maken van de gratis shuttlebussen.

Europa Park aanbiedingen

Busreis Europa Park

Comfortabel met de bus naar Europa Park

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting

Treinreis Europa Park

Voordelig met de trein naar Europa Park

Europa Park accommodaties

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Camp Resort Europa Park

Camping Europa Park waar je ook kunt slapen in originele Tipi tenten

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie