20-06-2023

Wanneer wij naar Europa Park gaan verblijven we het liefst enkele dagen in een officieel Europa Park hotel. Welk hotel kun je het beste kiezen en wat zijn de voordelen van een Europa Park hotel? We vertellen het je nu!

Overnachten bij Europa Park

Europa Park is een enorm groot pretpark, met veel verschillende attracties, shows en entertainment. Zelfs op rustige momenten in het jaar zul je minimaal twee dagen nodig hebben om alles te kunnen doen. Wat Europa Park leuk en uniek maakt is de uitgebreide thematisering in elk ‘land’. Als je bij Europa Park overnacht en daardoor meerdere dagen in het pretpark kunt doorbrengen, heb je ook meer tijd om rustig van de sfeer in de verschillende landen te genieten. Bijvoorbeeld met een hapje of een drankje op het terras.

Waterpark Rulantica

Het dagvullende waterpark Rulantica van Europa Park is in 2019 geopend en betekende direct een belangrijke toevoeging voor het resort. Er zijn avond tickets beschikbaar, maar we zouden zeker adviseren om een dagticket te kopen. Er zijn zoveel glijbanen en andere waterbelevenissen (binnen en buiten) dat je je zeker niet zult vervelen.

Europa Park hotels

Europa Park beschikt over luxe eigen hotels, volledig gethematiseerd en voorzien van veel faciliteiten. Als je verblijft in een officieel Europa Park hotel sta je te voet binnen korte tijd al midden in het pretpark. Dit geldt alleen niet voor Hotel Kronasar: dit ligt op iets grotere afstand, maar je kunt wel gebruik maken van de gratis shuttlebus. Hotel Kronasar ligt dan echter wel weer direct naast waterpark Rulantica! Je kunt zelfs vanuit je kamer in je zwemkleding en badjas overdekt en binnendoor naar de ingang lopen. Vanuit de andere Europa Park hotels kun je met de gratis shuttlebus naar Rulantica.

Voordelen Europa Park hotel

Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van een verblijf in één van de officiële Europa Park hotels op een rij.

  • De luxe hotels beschikken over veel faciliteiten zoals een wellness en een zwembad. Als gast van een Europa Park hotel mag je ook gebruik maken van de faciliteiten van een van de andere Europa Park hotels. Een leuke manier dus om bijvoorbeeld elke dag af te koelen in een ander zwembad!
  • Parkeren bij de Europa Park hotels is gratis.
  • Elke ochtend een zeer uitgebreid en kwalitatief goed ontbijtbuffet. Soms kom je hier ook Europa Park mascottes zoals Ed Euromaus tegen.
  • In de Europa Park hotels worden regelmatig extra activiteiten georganiseerd, met name in de avonduren, zoals een speurtocht of schattenjacht door het hotel voor de kinderen.
  • Als gast van een officieel Europa Park hotel mag je 30-60 minuten voor de officiële openingstijd via een speciale ingang al het park in. Dit lijkt niet lang, maar het geeft je zeker de gelegenheid om de drukte voor te blijven bij de meest populaire attracties.
  • Soms (afhankelijk van de drukte in het park) kun je als hotelgast een gratis ticket krijgen voor het laatste uur van de dag dat het park geopend is. Dit stelt je in de gelegenheid om in het park een hapje te eten, maar je kunt de tijd natuurlijk ook benutten voor een aantal attracties.

Welk Europa Park hotel is het beste?

Alle Europa Park hotels zijn een bezoek waard, maar er zijn uiteraard wel verschillen. Hotel Colosseo (Italiaanse stijl) is erg groots opgezet, maar beschikt daardoor ook over veel faciliteiten zoals een zwembad met speelelementen en een groot buffetrestaurant. Ben je op zoek naar een kleinschaliger en rustiger verblijf dan is Hotel Santa Isabel een goede optie. In dit hotel, vormgegeven als een Portugees klooster, zijn een stuk minder kamers waardoor bijvoorbeeld ook het ontbijtbuffet veel rustiger is. Voor wie veel naar waterpark Rulantica wil is Hotel Kronasar een aanrader. Fijnproevers kunnen terecht in Hotel Bell Rock met zijn luxe uitstraling, een mooie fonteinenshow ’s avonds en zelfs een sterrenrestaurant.

Vind hier de beste prijs

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park aanbiedingen

Camp Resort Europa Park

Camping Europa Park waar je ook kunt slapen in originele Tipi tenten

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Busreis Europa Park

Comfortabel met de bus naar Europa Park

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting

Treinreis Europa Park

Voordelig met de trein naar Europa Park