11-12-2023

Disneyland Parijs opent het compleet vernieuwde Disneyland Hotel op 25 januari 2024. Het Disneyland Hotel was en is het meest luxe hotel van het Disneyland Parijs resort en ligt ook nog eens direct bij de ingang van het Disneyland Park. Vanuit het hotel kun je de bekende Main Street en het kasteel van Doornroosje zien liggen. Het Disneyland Hotel is gedurende een sluiting van twee jaar volledig gerenoveerd en voorzien van nieuwe kamers, nieuwe restaurants, een nieuwe bar en nieuwe shops. Om het hotel meer in Disney sfeer te brengen en nog aansprekender te maken voor jong en oud vind je nu in het hele hotel een koninklijke sfeer met oude en nieuwe Disney prinsessen.

Prinsessen thema Disneyland Hotel

Het Disneyland Hotel heeft na de grootschalige renovatie een koninklijk prinsessen thema. Vanaf de opening op 25 januari 2024 kun je hier overnachten in echte prinsessen hotelkamers en suites. De stijlvolle lobby van het nieuwe Disneyland Hotel doet je direct herinneren aan bekende Disney films als Doornroosje en Belle en het Beest. Er is van tijd tot tijd live muziek in de lobby te horen en ook brengen de Disney prinsessen regelmatig een bezoek voor een ontmoeting of fotomoment met de gasten.

Verschillende prinsessenkamers

In het vernieuwde Disneyland Hotel kun je overnachten in verschillende soorten prinsessenkamers. Er zijn Superior, Deluxe en Castle Club kamers beschikbaar. De kamers hebben allemaal een stijlvol ontwerp met rustige kleuren en aankleding in het thema van de Disney prinsessen uit zowel de oudere als de meer recente films. Gasten van de Castle Club kamers kunnen gebruik maken van extra diensten, zoals een eigen incheckbalie en toegang tot de Castle Club Lounge waar ’s middags hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn (inbegrepen).

Voor wie maar geen genoeg krijgt van het prinsessen thema zijn ook speciale prinsessen suites (bijvoorbeeld Assepoester, Doornroosje, Rapunzel, Frozen en Belle en het Beest) te reserveren. In deze ruimere kamers vind je nog meer verwijzigingen naar de prinsessen. Ook deze kamers zijn rustgevend en stijlvol ingericht.

Restaurants, shops en andere faciliteiten

Ook alle restaurants en shops van het Disneyland Hotel zijn vernieuwd. The Royal Banquet Buffet restaurant is het all-you-can-eat restaurant voor ontbijt, lunch en diner waar je Mickey Mouse en andere bekende Disney figuren aan je tafel kunt ontmoeten. Het nieuwe a la carte restaurant is gethematiseerd naar de balzaal van Belle en het Beest en heeft de naam Le Table de Lumière. Hier komen de Disney prinsessen bij je langs tijdens het eten.

Bij shop My Royal Dream kunnen kinderen een echte Disney prins of prinses worden en in de Royal Kids Club (tegen betaling) kunnen kinderen spelletjes spelen. Het Disneyland Hotel heeft ook een overdekt zwembad met apart kinderbad, een bubbelbad en een tuin om lekker te ontspannen. Ook is er een fitnessruimte en een wellness gedeelte te vinden.

Enige vijfsterren hotel

Het Disneyland Hotel is het enige vijfsterren hotel van het Disneyland Resort. Dit zie je terug in de luxe uitstraling van het hotel en in het niveau van de faciliteiten en restaurants. Een groot pluspunt van het Disneyland Hotel is verder dat het direct bij de ingang van het Disneyland Park ligt. Vanuit het hotel heb je uitzicht op het park en het is dus maar een kwestie van enkele minuten voordat je van je hotelkamer bij je favoriete attractie staat. Vanuit de andere Disneyland Parijs hotels is het altijd circa 10 tot 20 minuten lopen naar de ingang van het pretpark.

Disneyland Hotel reserveren

Je kunt een verblijf in het Disneyland Hotel in 2024 natuurlijk nu al reserveren. Wij adviseren om gebruik te maken van de handige prijskalender op de Disneyland Parijs website om te ontdekken wanneer je zo voordelig mogelijk kunt overnachten in het nieuwe Disneyland Hotel. Zeker als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties zijn er soms voordelige prijzen te scoren, maar ook tijdens de schoolvakanties kunnen prijzen verschillen per aankomstdag. Altijd de moeite waard dus om even te checken!

Disneyland Hotel reserveren

Disneyland Hotel

Disney hotel boven de ingang van het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Andere Disneyland Parijs accommodaties

Hotel New York - Art of Marvel

Marvel Hotel van Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Sequoia Lodge

Disneyland hotel met groot binnenzwembad

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Newport Bay Club Hotel

Disneyland hotel met groot buitenzwembad

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Cheyenne

Officieel Disney hotel in Western stijl

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Hotel Santa Fe

Goedkoop Disneyland hotel

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Davy Crockett Ranch

Disneyland vakantiepark met groot binnenzwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie