19-11-2023

Het unieke restaurant concept "Eatrenalin" van Europa Park in Duitsland heeft recentelijk een belangrijke prijs gewonnen. Tijdens een beurs voor pretparken die momenteel plaats vindt in Orlando, Florida ontving het restaurant namelijk de “Thea Design and Innovations Award”. Deze prijs geeft in de sector een internationale erkenning en staat voor unieke en innoverende concepten.

Eatrenalin

"Eatrenalin" werd in november 2022 geopend als een bijzonder restaurant concept. Eatrenalin kun je het beste omschrijven als een restaurant ervaring die niet alleen draait om de gerechten die je voorgeschoteld krijgt, maar ook om de manier waarop je tijdens je diner door het gebouw beweegt. Dit gebeurt met een zogenaamde 'floating chair’ die speciaal voor dit concept is ontwikkeld. Tijdens de ervaring worden je zintuigen ook nog geprikkeld door licht en geluid.

Wat gebeurt er in Eatrenalin?

Eatrenalin ligt vlakbij Rulantica, het grote waterpark van Europa Park. Gasten krijgen tijdens hun beleving maar liefst acht gangen voorgeschoteld. Je gaat als gast als het ware op reis door verschillende werelden. Je bezoek begint met een aperitief in de Lounge, gevolgd door een speciaal ritueel om al je zintuigen te verfrissen. Je reis start vervolgens in Discovery, waar je plaats neemt in een stoel die kan rijden en bewegen. Vervolgens bezoek je al zittend in de stoel de ruimtes Ocean, Taste, Spaceship en Universe. In de ruimte Incarnation krijg je nog een dessert aangeboden waarna je met een lift wordt teruggebracht naar de bar. Deze Eatrenalin ervaring duurt in totaal ongeveer twee uur.

Populair

Dat Eatrenalin populair is, is kort na de officiële opening wel gebleken. Wil je namelijk een reservering maken voor de weekenden of vakantieperiodes dan moet je dit een aantal weken van te voren doen om zeker te zijn van een plaats. Eatrenalin is namelijk vaak volgeboekt. Er zijn verschillende tijdstippen waarop je kunt starten met je ervaring. Dit kan al vanaf circa 17.00 uur en de laatste mogelijke tijd om te reserveren is rond 21.00 uur.

Europa Park aanbieidngen

Busreis Europa Park

Comfortabel met de bus naar Europa Park

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting

Treinreis Europa Park

Voordelig met de trein naar Europa Park

Europa Park accommodaties

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Camp Resort Europa Park

Camping Europa Park waar je ook kunt slapen in originele Tipi tenten

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie