Europa Park heeft een grote nieuwe waterspeeltuin geopend met de naam Svalgurok. Je vindt hier veel verschillende glijbanen en andere speelelementen. Het maakt deel uit van Rulantica, het waterpark van Europa Park dat verder voor een groot gedeelte overdekt is.

Svalgurok en Snorri Strand

Europa Park’s waterpark Rulantica bestond al uit een groot overdekt gedeelte met diverse glijbanen en zwembaden en een klein buitengedeelte, maar dat buitengedeelte is nu flink uitgebreid. Svalgurok is zelfs de grootse waterspeeltuin van Duitsland op dit moment! Het bestaat uit negen spannende glijbanen met verschillende Scandinavische namen, wat perfect past bij de rest van Rulantica dat ook al een Scandinavisch thema had. Voor jongere kinderen ligt naast Svalgurok ook nog Snorri Strand, een vrolijke speelplaats met kleinere waterelementen en natuurlijk Snorri, het themafiguur van Rulantica.

Rulantica en Europa Park

Waterpark Rulantica bestaat nu ruim een jaar, maar moest een tijd gesloten blijven vanwege de coronamaatregelen. Inmiddels is het weer volledig open. Rulantica ligt op korte afstand van pretpark Europa Park en heeft een eigen Europa Park themahotel: Hotel Kronasar. Ook bij dit viersterrenhotel is de Scandinavische sfeer helemaal doorgevoerd. Vanuit Hotel Kronasar kun je binnendoor direct het overdekte gedeelte van het waterpark Rulantica binnen (ticket benodigd). Er rijdt een shuttlebus voor hotelgasten naar pretpark Europa Park en de andere themahotels.

Op vakantie naar Europa Park

Met een groot pretpark en nu ook het waterpark is het Europa Park Resort een geweldige bestemming voor een korte vakantie. Als gast van één van de officiële Europa Park hotels geniet je van voordelen zoals vroegere toegang tot het (water)park. Uiteraard kun je ook kiezen voor een ander hotel vlakbij Europa Park. In het dorpje Rust vind je vele (kleinschalige) hotels. Ben je even pretpark moe? Het Europa Park Resort ligt in het Zwarte Woud. Binnen een straal van een uur rijden zijn allerlei leuke dingen in de mooie omgeving te vinden, zoals kastelen, watervallen, kabelbanen en rodelbanen. Tot slot ligt Europa Park ook perfect op de route voor een korte tussenstop als je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Italië.

Europa Park arrangement

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Hotels bij Europa Park

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park tickets

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting