01-12-2023

Vanaf dit weekend start het grootste pretpark van Duitsland, Europa Park, weer haar winterseizoen. Natuurlijk zijn er weer tal van nieuwe belevenissen te ontdekken en kun je genieten van een sfeervol en winters aangekleed Europa Park. De winter openstelling van Europa Park start op 2 december en duurt tot en met 7 januari 2024. Op 24 en 25 december is het pretpark gesloten. Dagelijks opent het park haar deuren vanaf 11.00 uur tot minimaal 19.00 uur. Je hebt dus genoeg tijd om alles wat Europa Park te bieden heeft te ontdekken. En aangezien het in de winter vroeg donker wordt, heb je ook nog ruim de tijd om de prachtige verlichting die Europa Park heeft opgehangen te bewonderen.

Europa Park Winter

Tijdens Europa Park Winter zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden, zowat alle attracties geopend. Enkele waterattracties zijn gesloten, maar wil je bijvoorbeeld een ritje maken in de spectaculaire achtbanen Blue Fire of Silver Star dan kan dit gewoon. Of wil je een van de vele attracties die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen doen dan heb je tijdens Europa Park Winter hier ook alle gelegenheid voor. Europa Park heeft een aantal attracties die in de buitenlucht zijn, maar er zijn ook een hoop attracties overdekt. Zeker als het buiten wat kouder is dan is een bezoek aan een attractie die binnen is zeer aangenaam. Populaire attracties die volledig indoor zijn, zijn Piraten in Batavia, Voletarium, Eurosat - CanCan-Coaster, Snorri Touren en het Spookslot. Daarnaast staat Europa Park ook bekend om de vele fantastische shows die er in het park te vinden zijn. Bij bijna alle shows zit heerlijk overdekt, zodat je tijdens de show kunt opwarmen.

Naast de vele attracties en shows zijn de talrijke horeca voorzieningen in Europa Park ook zeker het bezoeken waard. Europa Park heeft diverse restaurants waar je lekker en divers kunt dineren of terecht kunt voor een snelle hap. Tijdens de winteropenstelling van Europa Park zijn er ook vele speciale winterse drankjes, gerechten en snacks te koop.

Europa Park als meerdaagse bestemming

Europa Park is een echt pretpark resort. Naast het grote pretpark zijn er namelijk ook meerdere luxe en mooi gethematiseerde Europa Park hotels die, op Hotel Kronasar na, allemaal vanaf het pretpark te voet te bereiken zijn. Ook heeft Europa Park met Rulantica een gigantisch groot overdekt waterpark. Doordat je aan een dag eigenlijk niet genoeg hebt om alles te zien in het pretpark en dat een bezoek aan Rulantica ook zeker aan te raden is, is Europa Park zeker een plek voor een meerdaagse vakantie. Als je blijft overnachten in een Europa Park hotel dan blijf je gedurende je hele reis geheel in de sfeer van Europa Park.

Een mooi voordeel wanneer je verblijft in een Europa Park hotel is dat je tijdens je bezoek aan het pretpark ook even naar het hotel terug kunt wandelen en even kunt opwarmen in je hotelkamer. Wil je ook nog even lekker ontspannen dan is een bezoek aan de welness faciliteiten die bijna ieder Europa Park hotel heeft ook een echte aanrader. Als je optimaal gebruik wilt maken van je tijd in het pretpark kun je er ook voor kiezen om na sluiting van het pretpark te gaan dineren in een van de restaurants van de Europa Park hotels. Ieder hotel heeft zijn eigen gerechten en specialeiten.

Bekijk hieronder ons overzicht van alle Europa Park hotels en kies de aanbieder waarbij je de beste aanbieding kunt boeken. Vergelijk vervolgens ook alle prijzen en beschikbaarheid en zo weet je zeker dat je zo voordelig mogelijk naar Europa Park reist.

Europa Park aanbiedingen

Busreis Europa Park

Comfortabel met de bus naar Europa Park

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting

Treinreis Europa Park

Voordelig met de trein naar Europa Park

Europa Park accommodaties

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Camp Resort Europa Park

Camping Europa Park waar je ook kunt slapen in originele Tipi tenten

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie