16-10-2023

Disneyland Parijs is een bestemming die iedereen aanspreekt. Echter is Disneyland Parijs niet altijd voor iedereen financieel mogelijk. Disneyland Parijs is één van de bekendste en populairste pretpark resorts in Europa. Dus dit heeft een gigantische aantrekkingskracht op toeristen uit heel Europa en zelfs ver daarbuiten. Doordat het zo populair is en het resort altijd druk is, zijn de prijzen ook aan de hoge kant: toeristen blijven het resort immers toch bezoeken. Hierdoor kan Disneyland Parijs de prijzen van hun hotels en de toegangstickets voor de pretparken hoog houden. Wil je toch goedkoop naar Disneyland Parijs? Gebruik dan onze tips en ervaringen die wij hieronder benoemen en profiteer zo van goedkope accommodaties en tips om geld te besparen tijdens je bezoek aan Disneyland Resort Parijs.

Is Disneyland Parijs duur?

Eerst even de vraag of Disneyland Parijs überhaupt duur is… Je moet weten dat Disneyland Parijs in Europa een behoorlijk machtspositie heeft als het gaat om pretpark resorts. Als je naar de pretparken in Europa kijkt zijn er maar weinig pretparken die zo’n compleet resort kunnen aanbieden als Disneyland Parijs. Disneyland Parijs is namelijk het enige resort in Europa dat met het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park twee relatief grote pretparken kan aanbieden. Tel daar ook nog eens de vele Disney accommodaties en Disney Village, een groot uitgaanscentrum, bij op. De enige pretpark resorts die dit enigszins kunnen evenaren zijn het Spaanse PortAventura World (PortAventura Park, Waterpark Aquatica en het kleine park Ferarri Land) en het Duitse Europa Park met het pretpark en het grotendeels overdekte Rulantica waterpark.

Daarnaast heeft Disneyland Parijs met het originele Disneyland park één van de mooiste Disneyland parken ter wereld. Ondanks de weinig tot geen nieuwe attracties in de afgelopen jaren blijft dit een enorm goed pretpark. Ook werkt Disneyland Parijs met wereldberoemde karakters uit de bekende Disney films. Met al deze informatie kun je natuurlijk al verwachten dat Disneyland Parijs zich boven de andere resorts in Europa kan zetten qua prijs.

Goedkoop naar Disneyland Parijs

Wil je graag een bezoek brengen aan dit mooie resort, maar wil je hier niet teveel voor betalen en toch de magie van Disneyland Parijs meekrijgen? Dan helpen wij je met een aantal tips om deze uitdaging te voltooien. Allereerst moet je gaan kijken hoe je naar Disneyland Parijs kunt reizen. Dit kan op diverse manieren: met de auto, met een busreis of met de trein. Een simpele rekensom bepaalt dat als je met meer dan twee personen naar Disneyland Parijs gaat, het voordeligste is om dit met je eigen auto te doen. Je ontkomt er waarschijnlijk niet aan om een keer te tanken, dus de eerste tip is om te tanken in België. In België kun je goedkoper tanken dan in Nederland of Frankrijk. Wanneer je reist met twee personen dan kan een reis met de trein of bus een goedkopere optie zijn. Je bespaart namelijk de kosten van de brandstof en de kosten van tol in Frankrijk. Daarnaast is zeker een treinreis sneller, zodat je hiermee tijd wint die je dan in de parken kunt spenderen. Omdat er gratis bussen rijden vanaf het treinstation van Disneyland Parijs heb je zelf ook geen auto nodig. Op onze pagina Disneyland Parijs treinreis kun je naar alle mogelijkheden speuren. Hoe vroeger je een ticket boekt hoe voordeliger het vaak is!

Wil je met de bus reizen dan zijn er een aantal reisorganisaties die online een busreis Disneyland Parijs aanbieden. Een busreis naar Disneyland Parijs heeft natuurlijk ook veel voordelen wanneer je geld wilt besparen. Zo betaal je uiteraard ook geen brandstof en hoef je geen tol te betalen. Daarnaast zijn er door het land diverse opstapplaatsen, waardoor je altijd wel in de buurt van je huis kunt vertrekken. Daarnaast worden deze busreizen vaak als compleet arrangement aangeboden. Dus je boekt in één keer je transport, verblijf en toegang tot de Disneyland Parijs parken. Een pakket is vaak voordeliger geprijsd, dus hier kun je zeker je voordeel mee doen.

Overnachten bij Disneyland Parijs

Wanneer je een accommodatie zoekt bij Disneyland Parijs zijn daar ook tal van mogelijkheden in. Zo zijn er zes officiële Disneyland Parijs hotels en is er met Disney's Davy Crockett Ranch een groot vakantiepark met vakantiehuisjes aanwezig. Wil je helemaal in Disney sferen blijven dan is een overnachting in één van deze Disneyland accommodaties natuurlijk zeker aan te raden. Echter deze zijn wel prijzig. Zeker als je zo goedkoop mogelijk Disneyland Parijs wilt bezoeken is een overnachting in een Disney hotel eigenlijk niet aan te raden. Wil je deze beleving toch ervaren dan is Disney’s Santa Fe Hotel het goedkoopste hotel. Echter kun je vaak nog goedkoper overnachten in Disney’s Davy Crockett Ranch. Let wel op dat, in tegenstelling tot de andere Disney hotels, Disney’s Davy Crockett Ranch niet op loopafstand van de Disneyland Parijs parken ligt. Je kunt hiervoor je eigen auto gebruiken, maar er rijden ook gratis bussen van en naar de parken.

Echt geld bespaar je waneer je een overnachting boekt in een niet-Disney hotel. Er liggen tal van hotels in de directe omgeving van het Disneyland Parijs resort. Je boekt dan een overnachting in een hotel naar keuze en boekt er losse Disney tickets bij. Op deze manier maak je er je eigen Disneyland Parijs arrangement van. Wil je dus goedkoop naar Disneyland Parijs dan is dit één van de beste en voordeligste tips die we kunnen geven. In een aantal van deze hotels bij Disneyland Parijs krijg je zelfs ook nog gratis een eenvoudig ontbijt bij je verblijf, terwijl dit bij alle officiële Disneyland hotels een optie is die je, tegen betaling, er los bij moet boeken. Zeker als je met een aantal personen gaat zijn dit al kosten die je kunt besparen. Daarnaast bieden deze niet-Disney hotels ook nog tal van andere voordelen. Zo hebben de meeste hotels een gratis busverbinding naar de Disneyland parken, hebben een aantal een gratis zwembad en kun je bij een aantal hotels voordeliger dan in de Disneyland Parijs hotels in de avond dineren.

Goedkope Disneyland Parijs tickets

Wil je goedkope Disneyland Parijs tickets kopen dan komt het er al snel op neer om entreekaarten te bestellen via de officiële Disneyland Parijs pagina. Disneyland Parijs heeft namelijk bijna nooit kortingen of aanbiedingen op tickets via andere ticketaanbieders. De goedkoopste Disneyland Parijs tickets zijn die wanneer je kiest voor een vaste datum. Je reserveert dan een dag waarop je ook daadwerkelijk moet gaan, want je kunt deze tickets namelijk niet meer kosteloos omzetten. Dus ook al is het slecht weer die dag… je moet gaan. Zoek ook goed uit op welke dagen je naar de parken wilt gaan. Op de kalender van de Disneyland Parijs website kun je in een makkelijk overzicht zien welke dagen het voordeligste zijn. Disneyland Parijs tickets zijn goedkoop wanneer je voor meerdere dagen achter elkaar tickets koopt. Dus wil je voor één dag gaan dan betaal je per dag meer dan als je twee dagen gaat. De goedkoopste Disneyland Parijs tickets koop je als je vier dagen de pretparken van Disneyland Parijs gaat bezoeken. Totaal ben je dan wel het meeste geld kwijt, maar als je het per dag bekijkt is het goedkoper. En als wij eerlijk zijn is drie dagen zeker niet te veel wanneer je Disneyland Parijs bezoekt. Als je dan toch gaat kun je het ook maar beter in één keer goed doen; als je in de toekomst weer wilt gaan heb je namelijk weer opnieuw de kosten van transport en accommodatie.

Overige Disneyland Parijs tips

Hierboven hebben wij vooral tips gegeven voor transport, accommodaties en tickets. Echter zijn er nog genoeg andere tips om geld te besparen en dus zo goedkoop mogelijk naar Disneyland Parijs te gaan. Denk dan vooral aan eigen eten en drinken meenemen en een aantal praktische tips. Eigen eten en drinken meenemen mag gewoon in Disneyland Parijs. Dus om kosten voor het ontbijt te besparen kun je van thuis je ontbijt voor de duur van je verblijf meenemen. Ieder Disneyland Parijs hotel heeft op de kamer een klein koelkastje waar je een aantal verse artikelen in kunt bewaren. Het Davy Crockett Ranch vakantiepark heeft zelfs een eettafel in het huisje staan waaraan je met maximaal vijf personen kunt ontbijten. Neem vanuit huis ook voldoende water of ander soort drinken mee. Zo hoef je geen drinken meer in het park te kopen wat voor een behoorlijke besparing kan zorgen. Ook voor de lunch kun je eventueel zelf gesmeerde boterhammen of fruit meenemen. Als snack kun je zelf ook snoep, chocolade, chips of popcorn meenemen. Avond eten wil je vaak warm doen. Als je dit in de parken doet en niet teveel wilt betalen dan kom je vaak uit op een pizza of friet/patat met een hot dog of hamburger. Populaire plekken in Disneyland Parijs waar je dit kunt scoren zijn Café Hyperion in Discoveryland en Toad Hall in Fantasyland. In Disney Village, het uitgaansgebied van Disneyland Parijs buiten de parken, zijn bijvoorbeeld Vapiano en McDonald's voordelige opties.

Naast eten en drinken zijn er ook nog praktische zaken waaraan je kunt denken. Zo kun je bij slecht weer vanuit huis je paraplu of poncho’s meenemen. Als je deze in Disneyland koopt ben je hier ook veel geld aan kwijt namelijk. Bij zomers weer kun je denken aan een pet en zonnebrand. Wil je besparen op Disney merchandise is de enige optie om de vele Disney winkeltjes niet te bezoeken. Er ligt zoveel leuks in die winkeltjes dat je eigenlijk altijd wel verleid wordt om iets te kopen… Mocht je toch iets willen aanschaffen is het raadzaam vooraf met elkaar een bedrag dat je mag spenderen af te spreken. Naast dat dit onaangename hoge kosten scheelt, is het ook leuk om in de winkels te speuren naar een artikel dat binnen dit budget past. Een andere tip is om voor je vertrek Disney merchandise in één van de vele winkels in Nederland te kopen. Zo scoor je bij winkels als Primark leuke Disney artikelen voor een lager bedrag dan in de Disneyland Parijs parken.

Samengevat

Alles samengevat wat wij hierboven hebben besproken kan ervoor zorgen dat je kunt besparen op je Disneyland Parijs bezoek. Bezoek ook alle handige pagina’s op onze website. Wij hebben namelijk diverse aanbieders geplaatst per arrangement, tickets of accommodatie zodat je zelf kunt zoeken naar de laagste prijs. Met slechts een paar klikken kun je al zien welke aanbieder voor jou de beste aanbieding heeft, zodat je Disneyland Parijs goedkoop kunt bezoeken.

Wat je echter niet moet vergeten is dat je in één van de populairste pretparken ter wereld bent en het je toch serieus geld zal kosten. Wat je sowieso terug krijgt van een meerdaags bezoek aan Disneyland Parijs is een unieke en mooie ervaring die je de rest van je leven bij je draagt. Zeker ook wanneer je tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs foto’s of filmpjes maakt kun je later nog vaak terug denken aan deze leuke tijd.

Disneyland Parijs aanbiedingen

Busreis Disneyland Parijs

Diverse Disney busreizen inclusief vervoer, tickets en overnachting

Dagtocht Disneyland Parijs

Dagtocht Disneyland Parijs met de bus

Disneyland Parijs arrangement

Disney arrangement inclusief tickets en overnachting

Tickets Disneyland Resort Parijs

Entreekaarten Disneyland Parijs met korting

Treinreis Disneyland Parijs

Met de trein naar Disneyland Parijs

Disneyland Parijs accommodaties

Disneyland Hotel

Disney hotel boven de ingang van het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hotel New York - Art of Marvel

Marvel Hotel van Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Sequoia Lodge

Disneyland hotel met groot binnenzwembad

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Newport Bay Club Hotel

Disneyland hotel met groot buitenzwembad

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Cheyenne

Officieel Disney hotel in Western stijl

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Hotel Santa Fe

Goedkoop Disneyland hotel

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Davy Crockett Ranch

Disneyland vakantiepark met groot binnenzwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Goedkope hotels bij Disneyland Parijs

Dream Castle Hotel

Partner hotel van Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Met de auto of shuttlebus 05 - 10 minuten

Meer informatie

Explorers Hotel

Gratis shuttlebus naar Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Met de auto of shuttlebus 05 - 10 minuten

Meer informatie

Grand Magic Hotel

Partner hotel op 10 minuten van Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Met de auto of shuttlebus 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Campanile Val de France Disneyland Parijs

Officieel Disney partner hotel

Afstand tot het park:
Met de auto of shuttlebus 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Kyriad Torcy

Betaalbaar overnachten bij Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Met de auto of shuttlebus 10 - 15 minuten

Adagio Marne La Vallee

Appartement bij Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Adagio Serris

Appartementen bij Disneyland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Elysee Val d Europe

Inclusief shuttlebus naar de Disney parken

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Radisson Blu Hotel

Vlakbij Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Residence du Parc

Hotel bij Disneyland Parijs met buitenzwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Residhome Val d Europe

Moderne appartementen bij Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

B&B Hotel Disneyland Parijs

Betaalbaar hotel bij Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Campanile Bussy Saint Georges

Vlakbij de metro naar Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Hotel du Cheval Blanc

Gratis pendelbus naar Disneyland

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Hotel Paxton Paris

Ideaal voor een Parijs en Disneyland bezoek

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Mercure Hotel Marne la Vallee

Vlakbij een metrostation

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Comfort Hotel Champigny

Slechts 25 minuten rijden vanaf Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Novotel Marne La Vallee Noisy Le Grand

Centraal gelegen tussen Parijs en Disneyland

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten