Europa Park gaat dit jaar niet dicht in de winter, maar blijft ononderbroken geopend tot en met de kerstvakantie. Zo krijgen ondanks de gelimiteerde bezoekersaantallen toch zo veel mogelijk mensen de kans om Europa Park te ontdekken. De doorlopende opening zorgt voor een unieke combinatie van het Halloween seizoen en de eerste kerstaankleding in november. Boek nu je korte winter vakantie in een van de prachtige Europa Park hotels.

HalloWinter in Europa Park

Door de unieke combinatie van Halloween en de sfeervolle winterweken rond kerst heeft Europa Park de winteropstelling dit jaar de naam HALLOWinter gegeven. In november vind je in het park de feestelijke Halloween aankleding met oranje pompoenen en meer maar ook al de eerste besneeuwde dennenbomen. Tijdens de winteropenstelling zijn de meeste Europa Park attracties gewoon geopend, afgezien van enkele waterattracties. Bij extreem weer kunnen ook de diverse buiten achtbanen gesloten worden, maar bij normale winterse omstandigheden kun je gewoon een ritje maken. Bovendien bestaat Europa Park uit zoveel attracties (ook overdekt!) en shows dat je je met gemak meerdere dagen vermaakt. Vorige maand heropende nog de mooie attractie Piraten in Batavia. Ook kun je op verschillende plekken in het park lekker eten in de stijl van het betreffende land.

Waterpark Rulantica

Wat in de winter ook heerlijk is is gaan zwemmen in het grote overdekte waterpark Rulantica. Ga van alle glijbanen of relax in het water, je merkt hier in elk geval niets van eventueel slecht winterweer buiten. Waterpark Rulantica hoort bij Europa Park en is een leuke afwisseling met een dag pretpark. Het aantal personen dat Rulantica kan bezoeken is beperkt per dag, dus reserveer wel op tijd.

Europa Park Hotels

Voor een korte vakantie beschikt Europa Park over verschillende eigen hotels. Deze hotels zijn rijk gethematiseerd, waardoor je je direct in een totaal andere wereld waant. Ontspan op je kamer of ga heerlijk eten in de restaurants. Europa Park ligt in het zuid Duitse Zwarte Woud, ongeveer 600 kilometer vanaf Utrecht. Een leuke bestemming dus voor een verblijf van twee of drie nachten. Zo heb je voldoende tijd om het pretpark en Rulantica te beleven. Wanneer je je hotelovernachting boekt kun je kiezen voor een pakket met pretpark- en waterparktoegang of je tickets los bij boeken. Vanwege de coronamaatregelen moet je uiteraard vooraf boeken/reserveren om zeker te zijn van toegang.

Wil je voordelig uit zijn? Dan vind je ook veel andere hotels vlakbij Europa Park. Vaak liggen deze op loopafstand van het pretpark en zijn het eenvoudige pensions. Je kunt dan vervolgens je Europa Park tickets online bestellen (en je bezoekdatum reserveren) om zo je eigen winter Europa Park arrangement samen te stellen!

Europa Park arrangement

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Hotels bij Europa Park

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park tickets

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting