31-03-2017

Na het uitstellen van de geplande opening in de zomer van 2016 opende dit weekend in het Belgische Plopsaland de Panne de nieuwe houten achtbaan Heidi the Ride. Eind november 2015 startte Plopsaland met de bouw van deze nieuwe achtbaan die met een hoogte van 22 meter en een lengte van 618 meter ruim 71 km/u behaalt.

Vergunning Plopsaland

Door problemen met vergunningen haalde Plopsaland de geplande opening van zomer 2016 niet. Deze problemen zijn nu allemaal verholpen. De nieuwe achtbaan, gelegen vlakbij de boomstammetjes attractie, maakt deel uit van het compleet nieuwe themagedeelte Heidiland met mooie Zwitserse aangelegde huisjes en thematisatie. Heidi The Ride was een investering van ruim 6 miljoen euro en is gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coaster International. Deze Amerikaanse bouwer is ook verantwoordelijk voor de bouw van onder andere Troy in Toverland en Joris en de Draak in De Efteling.

Plopsaland overnachten

Met deze nieuwe houten achtbaan is het attractie aanbod van Plopsaland De Panne nog uitgebreider geworden. Met alle attracties, shows en het waterpark Plopsaqua is Plopsaland De Panne nog interessanter geworden voor een meerdaags bezoek. Neem eens een kijkje op onze handige pagina's met hotels bij Plopsaland, campings bij Plopsaland, Vakantieparken bij Plopsaland en Plopsaland arrangementen. Verder hebben we nog een overzicht van alle actuele Plopsaland korting websites waar je voordelig een Plopsaland arrangement of Plopsaland entreekaarten kunt bestellen.

Arrangementen

Plopsaland arrangementen

Overnachten bij Plopsaland inclusief tickets

Winter Plopsaland arrangement

Overnachten bij Winter Plopsaland inclusief tickets