18-03-2022

Europa Park investeert dit jaar in een compleet nieuw themagebied inclusief nieuwe achtbaan. Europa Park heeft aangekondigd dat de nieuwe achtbaan Voltron zal gaan heten. De nieuwe achtbaan van Europa Park zal komen te liggen in een eveneens compleet nieuw Kroatisch themagebied. Voltron wordt een lanceerachtbaan en zal waarschijnlijk in 2023 klaar zijn.

Nieuwe Europa Park achtbaan Voltron

De nieuwe Europa Park achtbaan Voltron heeft net als de meeste andere Europa Park attracties een verhaal. Bij Voltron gaat het om de uitvinder van het elektriciteitsnet Nikola Tesla. De achtbaan krijgt allerlei spannende elementen, waaronder lanceringen. Voltron komt te liggen in Kroatië, een themagebied dat ook nieuw ontwikkelt wordt naast het huidige Griekse themagebied van Europa Park. Naar verwachting komen er ook nog kleinere attracties en/of speelelementen in het nieuwe Kroatische themagebied dat in 2023 open zal gaan.

Europa Park themagebieden en attracties

In pretpark Europa Park maak je zoals de naam al doet vermoeden een reis door Europa. Het park is opgebouwd met veel verschillende themagebieden die allemaal een land voorstellen, compleet met bijpassende attracties, restaurants, winkels en shows. Je vindt in Europa Park voor ieder wat wils: van spannende achtbanen tot speciale kinderattracties. Er zijn ook diverse waterattracties om in de zomer tijdens je bezoek lekker af te kunnen koelen. Ook in andere seizoenen is Europa Park een bezoek meer dan waard: in de herfst is alles versierd in Halloween stijl en daarna begint natuurlijk de sfeervolle kerstperiode.

Europa Park vakantie

Op het Europa Park Resort is zoveel te beleven dat je er heel goed heen kunt voor een korte of langere vakantie. Bezoek Europa Park enkele dagen om alle shows en attracties te kunnen beleven en vergeet ook Rulantica niet: het grote overdekte waterpark (met ook een buitengebied) van Europa Park. De Europa Park hotels zijn bijzondere bestemmingen waar het je aan geen luxe zal ontbreken. Uiteraard kun je ook kiezen voor een goedkoop hotel bij Europa Park: in het dorpje Rust liggen vele kleinschalige hotels en pensions. Het park is mooi gelegen vlakbij het zuid Duitse Zwarte Woud, dus ook in de omgeving kun je mooie uitstapjes maken.

Europa Park arrangementen

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Europa Park tickets

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting

Europa Park hotels

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie