01-07-2021

Plopsaland De Panne opent de achtbaan The Ride to Happiness by Tomorrowland. Deze spannende achtbaan met continu ronddraaiende karretjes is een hele belevenis voor iedereen vanaf 1.30 meter. Ook de bijbehorende muziek maakt de achtbaan uniek.

Spectaculaire achtbaan

Met de opening van The Ride to Happiness by Tomorrowland beschikt Plopsaland De Panne nu over misschien wel één van de meest spectaculaire achtbanen in Europa. In deze nieuwe achtbaan van Plopsaland word je twee keer weg geschoten naar een snelheid van 90 kilometer per uur, ga je maar liefst vijf keer over de kop en bovendien kunnen de karretjes vrij ronddraaien voor een extra spannend effect. Het hoogste punt van de nieuwe Plopsaland achtbaan is 35 meter en kostte ruim 17 miljoen euro. Het is de eerste ‘extreme spinning coaster’ in Europa. De Plopsland achtbaan The Ride to Happiness is ontwikkeld in samenwerking met Tomorrowland, die een exclusieve soundtrack voor de achtbaan heeft gemaakt. Deze muziek is tijdens de hele rit te horen.

Nieuw themagebied

De nieuwe achtbaan bevindt zich in een nieuwe zone in Plopsaland De Panne. Er werden ook eetkraampjes, een vijver, een winkel en diverse soorten decoratie aangelegd die allemaal hetzelfde ‘Tomorrowland gevoel’ als de achtbaan moeten uitstralen. Tomorrowland en de Plopsa Group hebben hier samen aan gewerkt. De bouw van de achtbaan is gedaan door de bekende Duitse fabrikant Mack Rides. Van 1 tot en met 21 juli opent The Ride to Happiness als een preview. Plopsaland bezoekers die tijdens die periode een ritje maken krijen een ‘Certificate of Happiness’ als een leuk aandenken. Vanaf 22 juli zal de achtbaan officieel geopend zijn.

Plopsaland De Panne

Pretpark Plopsaland in het Belgische De Panne beschikt over veel attracties voor (jonge) kinderen in het bekende Studio 100 thema, maar is ook steeds meer bezig om spannende attracties gericht op jongeren en volwassenen in het park te bouwen. Achtbaan The Ride to Happiness by Tomorrowland is hier een voorbeeld van. Op deze manier kan Plopsaland De Panne een dagje uit zijn voor het hele gezin. Door ook een bezoek te brengen aan het naastgelegen waterpark Plopsaqua wordt het zelfs een meerdaags uitje. Hier speelt Plopsaland op in met bijvoorbeeld het recent geopende Plopsa Hotel. In het Plopsa Hotel kun je slapen in gethematiseerde kamers: kies bijvoorbeeld voor je favoriete Studio 100 karakter! In De Panne en omliggende plaatsen vind je natuurlijk nog veel meer hotels die vlakbij Plopsaland liggen. De locatie vlakbij de Belgische kust maakt Plopsaland zeker geschikt voor een korte vakantie.

Plopsaland tickets

Plopsaland overnachten

Plopsaland arrangementen

Overnachten bij Plopsaland inclusief tickets