01-07-2022

Rulantica, het waterpark van Europa Park in Duitsland, opent op 2 juli een nieuwe attractie. De Twist ‘n’ Splash attractie waarin je ronddraait en tegelijkertijd een watergevecht kunt houden met bezoekers in de andere ronddraaiende karretjes heeft de naam Tonnevirvel. Waterpark Rulantica heeft een Scandinavisch thema en bestaat uit een binnen- en buitengedeelte vol glijbanen, zwembaden en waterattracties.

Tonnevirvel unieke waterattractie

Waterpark Rulantica biedt met de nieuwe aanwinst Tonnevirvel een unieke waterattractie. Bezoekers vanaf 4 jaar en een lengte van minimaal 1 meter kunnen een ritje maken in Tonnevirvel. Bezoekers nemen plaats in één van de negen ronde boten die ronddraaien op een platform en om hun eigen as. Tijdens de rit kunnen bezoekers de grote waterpistolen gebruiken om personen in de andere boten én de toeschouwers aan de kant een flink nat pak te bezorgen. Tonnevirvel ligt in het buitengedeelte van Rulantica en is een echte familie attractie. In elke boot kunnen maximaal zes personen plaatsnemen. Bekijk je het liever van de kant zonder rond te draaien? Ook dan kun je mee doen, want ook rond de attractie staan waterkanonnen!

Rulantica

Rulantica is het waterpark van Europa Park, geheel in Scandinavisch thema. Rulantica is zo groot dat jong en oud zich er met gemak een hele dag kan vermaken. Er zijn zwembaden, waaronder een groot golfslagbad, glijbanen met en zonder band, een wildwaterbaan, waterspeeltoestellen en verschillende waterattracties. Rulantica beschikt zowel over een binnen- als een buitengedeelte. Bij mooi weer kun je ook nog eens lekker zonnen en relaxen op de ligweides buiten. Voor eten en drinken hoef je Rulantica ook niet te verlaten, want er zijn ook restaurants en (zwembad)bars.

Europa Park Resort

Rulantica maakt deel uit van het Europa Park Resort, evenals het bekende pretpark en de mooi gethematiseerde Europa Park hotels. Direct naast Rulantica ligt Hotel Kronasar, ook in Scandinavisch (museum) thema. Vanuit Hotel Kronasar en Rulantica rijdt een shuttlebus die je naar het pretpark Europa Park en de overige themahotels brengt. Een verblijf van minimaal drie dagen bij Europa Park is aan te raden. Het pretpark is zo groot dat je zeker twee dagen nodig hebt voor alle leuke attracties en shows en dan wil je ook Rulantica natuurlijk nog bezoeken. Ook in de themahotels zelf is van alles te beleven, van leuke zwembaden tot uitgebreide diners in de goede restaurants.

Door de ligging in het zuiden van Duitsland is Europa Park ook een ideale en leuke tussenstop onderweg naar je vakantie adres in bijvoorbeeld Italië. Wil je niet in een luxe Europa Park hotel verblijven? Dan vind je in het dorpje Rust vele kleinschalige hotels en appartementen voor een comfortabel verblijf.

Europa Park arrangement

Busreis Europa Park

Comfortabel met de bus naar Europa Park

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Europa Park tickets

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting

Europa Park hotels

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie