07-09-2023

Met Halloween organiseren pretparken in binnen- en buitenland steeds grotere evenementen, waardoor je je wellicht afvraagt welk pretpark het leukst (of beter gezegd, het engst!) is om tijdens Halloween te bezoeken. Het antwoord op deze vraag hangt zeker af van je gezelschap. Hier zijn de beste Halloween pretparken in Duitsland:

Europa Park, Tripsdrill en Movie Park Germany

Voor oudere tieners en volwassenen die op zoek zijn naar een echt enge ervaring, zijn Europa Park en Movie Park Germany de beste keuze. Als je Halloween op een iets minder enge manier wilt beleven, is Tripsdrill de beste keus. Dit park is tijdens Halloween ook een aanrader voor kinderen die wel wat spannende Halloween ervaringen aan durven.

Tripsdrill Halloween

Tripsdrill viert Halloween op enkele avonden in oktober, onder de naam "Schaurige Altweibernächte." Het pretpark is geopend van 19.00 uur tot 22.00 uur en biedt vier griezelige doolhoven waarin je diverse enge karakters kunt tegenkomen. Nieuw in Tripsdrill is een prachtige fonteinenshow.

Als je van plan bent het Halloween evenement van Tripsdrill te bezoeken, let dan op dat kinderen onder de 4 jaar geen toegang tot dit evenement hebben en dat kinderen tot en met 15 jaar het park alleen mogen bezoeken met een volwassen begeleider.

Movie Park Germany Halloween

Voor een echt spannende avond raden we een bezoek tijdens het Halloween evenement van Movie Park Germany zeker aan. Movie Park Germany pakt groots uit tijdens Halloween met het "Halloween Horror Festival," dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert. Speciaal voor deze gelegenheid zijn er twee nieuwe spookhuizen in het pretpark te vinden, namelijk "Murder Museum" en "Final Stop."

Griezelen in Movie Park Germany Halloween kan al vanaf zaterdag 30 september. Er zijn in totaal 25 avonden waarop je het Halloween Horror Festival kunt bijwonen. Wees echter snel met het bestellen en reserveren van tickets, omdat dit evenement erg populair is en het park vaak vol kan zijn.

Europa Park Halloween

Een ander zeer populair pretpark tijdens Halloween is Europa Park, dat uitpakt met "Traumatica," te vinden op een speciaal terrein van het pretpark. Traumatica begint op woensdag 27 september en loopt tot 11 november. Het is geopend van 19.00 uur tot 23.30 uur en alleen toegankelijk voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Op het terrein zijn ook spookhuizen waarvoor een minimale leeftijd van 18 jaar geldt.

Een van de voordelen van Europa Park is dat je na het evenement kunt overnachten in één van de vele Europa Park Hotels of een hotel in de omgeving, zodat je niet laat in de avond met de auto naar huis hoeft te rijden. De volgende ochtend kun je dan Europa Park zelf bezoeken of het grote waterpark Rulantica. Bekijk alle Europa Park Hotels op onze handige pagina.

Halloween voor kleine kinderen

De hierboven genoemde pretparken richten hun Halloween evenementen vooral op oudere kinderen en volwassenen die echt van griezelen houden. Als je echter als gezin met jonge kinderen een pretpark tijdens Halloween wilt bezoeken, kunnen we een bezoek aan Legoland Duitsland in Günzburg aanbevelen. Halloween in Legoland Duitsland is speciaal gericht op families met kinderen en het park is dus op een grappige manier spannend aangekleed. Legoland Duitsland is gedurende de Halloween periode prachtig versierd en er lopen verschillende 'enge' Lego karakters rond. In de 4D filmzaal wordt een speciale Halloween film vertoond. Legoland Duitsland is tijdens Halloween geopend tot 20.00 uur en de avonden worden afgesloten met een mooie vuurwerkshow.

Vanaf zaterdag 30 september tot en met zaterdag 4 november zijn er verschillende avonden waarop Halloween in Legoland Duitsland gevierd kan worden. Na een gezellige dag kun je overnachten in het naastgelegen Legoland Duitsland vakantiepark, met diverse accommodaties zoals vakantiehuisjes en hotels. Een aanrader is een overnachting in het Legoland Pirateninsel Hotel, met ruime kamers en een heerlijk ontbijt in de ochtend.

Halloween in binnen- en buitenlandse pretparken

Naast de bovengenoemde pretparken kun je in Duitsland ook Halloween vieren in pretparken zoals Heide Park en Wunderland Kalkar met Horror Nights Kalkar. Je kunt ook in Nederland blijven voor een spannende Halloween belevenis, bijvoorbeeld in Walibi Holland, Toverland en Attractiepark Slagharen.

Verder zijn er veel pretparken, waaronder Disneyland Parijs, die sfeervolle Halloween versieringen hebben. Geniet deze herfst dus van een spookachtige en leuke Halloween ervaring in het pretpark van je keuze.

Phantasialand en Efteling

Er zijn ook pretparken die niets doen met Halloween die je in de maand oktober kunt bezoeken. Bekende en grote pretparken die je in deze maand kunt bezoeken en waar niets gedaan wordt met Halloween zijn Phantasialand en De Efteling.

Movie Park Germany Halloween tickets

Movie Park Germany tickets

Entreekaarten Movie Park Germany met korting

Wunderland Kalkar tickets

Wunderland Kalkar tickets

Entreekaarten Wunderland Kalkar met korting

Europa Park Halloween tickets

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting