25-03-2023

Europa Park opent met de start van het nieuwe seizoen een klein nieuw themagebied: Liechtenstein. In het nieuwe themagebied is de volledig opgeknapte ballonvaart attractie te vinden, die al sinds 1996 in Europa Park stond. Ook elders in het park zijn enkele nieuwigheden te vinden. Europa Park opent weer op 25 maart voor het 49e seizoen.

Nieuwe ballonvaart attractie

De vernieuwde ballonvaart attractie in themagebied Liechtenstein heeft kleurrijke ballonnen met namen van Liechtensteinse steden. De klassieke attractie uit 1996 is hiermee terug in het park met een nieuwe thematisering. Liechtenstein is het 16e themagebied van Europa Park. In Europa Park kun je in enkele dagen zo een heuse reis door Europa maken.

Andere nieuwigheden in 2023

Ook nieuw is de thematisering van de boottocht attractie Josefina’s kaiserliche Zauberreise in het Oostenrijkse themagebied. De nieuwe boten, uitgerust met een tafeltje voor een welkome eet- of drinkpauze, varen langs diverse scènes met onder andere kleine groene trollen. Deze zijn al bekend van de Zauberwelt der Diamanten attractie en zijn vanaf 2023 ook terug te vinden in de Sprookjesbosbioscoop. Deze bioscoop is uitgerust met nieuwe technologie en interactieve elementen voor een goede beleving van de film Fina en de Yomis.

Tot slot zijn er in 2023 in Europa Park ook nieuwe shows te vinden. De nieuwe schaatsshow Surpr’Ice presents GalaXia bevat betoverende kostuums met LED-verlichting die zich aan kan passen aan de decors en scènes. Ook is er een spannende stuntshow met paarden genaamd De terugkeer van de Sultan. In het Europa-Park Teatro zal de magische SECRET – The Illusion-Show te zien zijn en van 27 mei tot 3 september zullen bezoekers ook verrast worden door de duikshow Retorno dos Piratas. De dagelijkse parade met Ed Euromaus is er natuurlijk ook nog steeds.

Nieuw Kroatisch themagebied in 2024

In 2024 wordt een groter nieuw themagebied geopend: Kroatië. Hier komt onder andere een nieuwe achtbaan. Dit jaar kunnen bezoekers al een beetje kennis maken met het Kroatische themagebied en de thematisering ervan rondom de uitvinder Nikola Tesla door middel van een nieuwe 360-graden film in de Traumzeit Dome. In de wachtruimte hiervan komt ook een tentoonstelling met meer informatie over de nieuwe achtbaan.

Europa Park arrangement

Busreis Europa Park

Comfortabel met de bus naar Europa Park

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Europa Park accommodaties

Europa Park Hotel Castillo Alcazar

Gethematiseerd als een middeleeuws kasteel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Colosseo

Europa Park hotel met een uitgebreide wellness

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel El Andaluz

Spaanse thema hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Bell Rock

Hotel dat is geïnspireerd op de Verenigde Staten en New England

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Camp Resort Europa Park

Camping Europa Park waar je ook kunt slapen in originele Tipi tenten

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Europa Park Hotel Kronasar

Europa Park hotel vlakbij waterpark Rulantica

Afstand tot het park:
Met de auto 0 - 5 minuten

Meer informatie