04-07-2022

De Harry Potter Studio Tour in Londen heeft er met de kas van professor Stronk een nieuwe set bij die bezoekers kunnen bekijken en ontdekken. In juli werden de glazen deuren van professor Stronks kas geopend. De populaire Harry Potter Studio Tour ligt net buiten het centrum van Londen en staat garant voor een halve tot een hele dag vermaak. Harry Potter Studios tickets boek je ruim van tevoren online.

Kas van professor Stronk

De kas van professor Stronk is de nieuw toegevoegde set bij de Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter. Sinds deze maand kunnen bezoekers de kas betreden en hier diverse magische schepsels waaronder de bekende Mandragora’s (een belangrijk ingrediënt voor de meeste tegengiffen in de Harry Potter boeken en films) zien. De kas van professor Stronk speelt een belangrijke rol in de boeken en films: hier vinden namelijk de lessen Kruidenkunde plaats waar Harry en zijn medeleerlingen alles leren over magische planten. In een interactieve activiteit kunnen bezoekers in de kas zelf een Mandragora uit een pot trekken en verder kun je door middel van video’s en demonstraties leren hoe de special effects gefilmd zijn.

Andere nieuwe toevoegingen Harry Potter Studio Tour Londen

De Harry Potter Studio Tour Londen kent nog enkele nieuwigheden, want sinds deze zomer is het buitengedeelte uitgebreid met onder andere de fontein van de binnenplaats van Zweinstein en een 1:3 schaalmodel van het Nest, het huis van de familie Wemel. Bij dit schaalmodel van het Nest kunnen bezoekers de camera trucs leren waarmee de buiten opnames van het Nest zijn gemaakt. In één van de Harry Potter films wordt het door de filmmakers met zorg opgebouwde huis (schaalmodel) met de grond gelijk gemaakt door de Dooddoeners met een grote brand.

Tickets Harry Potter Studio Tour Londen

Tickets voor de Harry Potter Studios in Londen dien je vooraf online te kopen. Harry Potter Londen is erg populair, waardoor bepaalde data en tijden al maanden van tevoren uitverkocht kunnen zijn. Boek je Harry Potter Studios Tour tickets dus op tijd, zodat je een vroeg tijdslot kunt kiezen om zo voldoende tijd te hebben om alles te zien en te beleven. De gemiddelde bezoekduur is 4-5 uur, maar echte fans kunnen zich met gemak een hele dag vermaken. De Harry Potter Studios liggen in Watford, net buiten Londen.

Harry Potter Studios Tour Londen overnachten

Om bij de Harry Potter Studio Tour Londen te overnachten kun je kiezen voor een hotel in Watford of een hotel in het centrum van Londen van waaruit je dan eenvoudig met de trein naar de studio’s kunt reizen. Op deze manier kun je je eigen Harry Potter arrangement samenstellen en een bezoek aan de Harry Potter Studios combineren met een stedentrip Londen. In Londen zelf zijn ook allerlei Harry Potter dingen te zien en te beleven, waaronder de theatershow Harry Potter and the Cursed Child, perron 9¾ op King’s Cross station en het Harry Potter standbeeld op Leicester Square. Sommige hotels in Londen bieden zelfs Harry Potter kamers aan.

Harry Potter Studio Tour tickets

Harry Potter Studio Tour tickets

Tickets voor de Harry Potter Studio Tour

Harry Potter Studio Tour treinreis

Treinreis Londen

Met de trein naar Londen

Hotels bij Harry Potter Studio Tour

The Bluebird

Kleinschalig appartement vlakbij de studios

Afstand tot het park:
Te voet 25 - 30 minuten

Hotel Pullman London St. Pancras

Vlakbij een rechtstreekse metro naar Harry Potter Studio Tour

Afstand tot het park:
Met de metro 20 - 40 minuten

The Grafton Arms Pub & Rooms

Vlakbij Euston station, metro naar Harry Potter Studio Tour

Afstand tot het park:
Met de metro 20 - 40 minuten

Best Western White House Hotel

Slechts 15 minuten rijden van de Harry Potter Studios

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Jurys Inn London Watford

Hotel in het centrum van Watford

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Shendish Manor Hotel

Overnachten in een echt landhuis

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Wing House

Vakantiehuis met 3 slaapkamers

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Holiday Inn Express Hemel Hempstead

Centraal gelegen tussen Londen en de Harry Potter Studios

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Holiday Inn Hemel Hempstead

Hotel in Hemel Hempstead met zwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten