Met de trein de Harry Potter Studio Tour in Londen bezoeken is de gemakkelijkste manier van reizen. Uiteraard kun je ook met het vliegtuig of met de auto naar Londen, maar een treinreis Harry Potter Studio Tour Londen is snel en comfortabel. Vanaf Rotterdam reis je met de trein in ongeveer 3,5 uur naar Londen. Wanneer je een hotel boekt vlakbij het treinstation in Londen zit je centraal tussen het centrum van de stad en Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter. De Harry Potter Studios liggen namelijk net buiten Londen, in Watford.

Je kunt je met gemak een halve tot een hele dag vermaken bij de Harry Potter Studios Londen, waar je door levensgrote sets kunt lopen van onder andere de Grote Zaal, tovenaarsbank Goudgrijp, het Verboden Bos en het huis van de Duffelingen. Ook leer je hoe diverse special effects gefilmd zijn en zie je vele kostuums en attributen.... Lees meer

Treintickets naar Londen

Treinreis Londen

Met de trein naar Londen

Harry Potter Studio Tour tickets

Harry Potter Studio Tour tickets

Tickets voor de Harry Potter Studio Tour

Hotels bij Harry Potter Studio Tour

The Bluebird

Kleinschalig appartement vlakbij de studios

Afstand tot het park:
Te voet 25 - 30 minuten

Hotel Pullman London St. Pancras

Vlakbij een rechtstreekse metro naar Harry Potter Studio Tour

Afstand tot het park:
Met de metro 20 - 40 minuten

The Grafton Arms Pub & Rooms

Vlakbij Euston station, metro naar Harry Potter Studio Tour

Afstand tot het park:
Met de metro 20 - 40 minuten

Best Western White House Hotel

Slechts 15 minuten rijden van de Harry Potter Studios

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Jurys Inn London Watford

Hotel in het centrum van Watford

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Shendish Manor Hotel

Overnachten in een echt landhuis

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Wing House

Vakantiehuis met 3 slaapkamers

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Holiday Inn Express Hemel Hempstead

Centraal gelegen tussen Londen en de Harry Potter Studios

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Holiday Inn Hemel Hempstead

Hotel in Hemel Hempstead met zwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Met de trein naar Harry Potter Studio Tour Londen

De Harry Potter Studio Tour Londen bezoek je eenvoudig met de trein. Meerdere malen per dag rijdt de Eurostar trein vanuit Nederland rechtstreeks naar Londen en vanaf Rotterdam duurt de reis slechts zo’n 3,5 uur (vanaf Amsterdam iets meer dan 4 uur). Je hoeft niet over te stappen en hoeft niet bij te betalen voor bagage; bovendien is de trein ook nog eens milieuvriendelijk. De Eurostar trein is comfortabel en je boekt vooraf een vaste zitplaats. In de trein is ook een bar aanwezig voor het afhalen van drankjes en snacks.

Tickets voor de trein naar Londen om de Harry Potter Studios te bezoeken boek je eenvoudig online. Bij reizen met de trein geldt vaak hoe eerder je boekt hoe lager de tarieven zijn. Boek je Harry Potter treinreis dus ruim van tevoren om zo goedkoper te reizen. Bij het boeken van je treinticket krijg je direct een stoel toegewezen, je hebt dus altijd zeker een zitplaats. Uiteraard kun je ook voor eerste klas kiezen, waarbij bijvoorbeeld toegang tot lounges op de stations inbegrepen is.

Treinreis Harry Potter arrangement

De trein naar Londen komt aan op station King’s Cross St. Pancras, aan de rand van het centrum van Londen. Vanuit het vlakbij gelegen Euston Station kun je direct doorreizen naar de Harry Potter Studio Tour, maar je kunt natuurlijk ook eerst een hotel opzoeken. Door een hotel vlakbij Harry Potter Studio Tour Londen of in het centrum van de stad te boeken stel je je eigen Harry Potter Studios arrangement samen. Trek een hele dag uit voor de Harry Potter Studios en besteed vervolgens nog één of meerdere dagen in de wereldstad Londen.

Harry Potter Studio Tour Londen hotels

Een hotel vlakbij de stations King’s Cross St. Pancras of Euston Station is een aanrader, omdat je dan na aankomst met de trein gemakkelijk naar je hotel kunt wandelen. Bovendien vertrekt vanaf Euston Station een rechtstreekse trein naar de Harry Potter Studio Tour Londen. Tot slot zijn ook de bekende bezienswaardigheden in het centrum van Londen niet ver weg. Met één van de vele metrolijnen bereik je snel en gemakkelijk bijvoorbeeld de Big Ben, Buckingham Palace, Harrod’s en Piccadilly Circus.

Wil je dichterbij de Harry Potter Studios verblijven dan is een hotel in Watford ook een goede optie. Vanaf station Watford Junction rijdt een shuttlebus naar de studio’s.

Harry Potter Studio Tour Londen tickets

Harry Potter Studio Tour Londen tickets dien je voor je bezoek online te boeken. Omdat de Harry Potter Studios zo populair zijn, zijn tickets soms al maanden van tevoren uitverkocht. Je doet er dus verstandig aan op tijd te reserveren. Je koopt een ticket met een vaste datum en tijdsslot waarop je de studio’s mag betreden. Bij je ticket is ook de shuttlebus vanaf station Watford Junction inbegrepen.

De Harry Potter Studio Tour Londen is een geweldige ervaring voor alle Harry Potter fans. Je krijgt vele sets en decors te zien die daadwerkelijk in alle films zijn gebruikt en op vele momenten in de tour zijn er live demonstraties of videobeelden met uitleg over het filmen van alle special effects. Grote en herkenbare sets die je te zien krijgt zijn onder andere de Grote Zaal, het Verboden Bos, de slaapzaal van Griffoender, tovenaarsbank Goudgrijp, het kantoor van Perkamentus, het lokaal van Toverdranken les, de kas van Kruidenkunde, het huis van Hagrid en van de familie Wemel. Ook zijn er ter plekke diverse extra’s te boeken zoals een virtuele rit in de Zweinstein Express en vliegen op een echte bezem.