08-08-2022

Tijdens Halloween vinden er in de Harry Potters Studios in Londen allerlei extra activiteiten plaats. Ook worden diverse onderdelen van de Harry Potter Studio Tour Londen in een echte Halloween sfeer gebracht door extra versieringen en gedimde lichten. Helemaal in de stijl van Halloween is er in de periode van 23 september tot en met 6 november extra aandacht voor Dark Arts (Zwarte Kunsten).

Halloween Harry Potter Studio Tour Londen

Halloween in de Harry Potter Studio Tour Londen vindt plaats van 23 september tot en met 6 november. Direct vanaf het begin van de tour ervaar je Halloween als een echte tovenaarsleerling op Zweinstein met meer dan 100 pompoenen die door de Grote Zaal set zweven. Gedurende de Halloween periode kun je in de Harry Potter Studios extra veel zien en leren over de Defence against Dark Arts (Verweer tegen de Zwarte Kunsten). Er zullen namelijk extra rekwisieten te zien zijn uit de lessen in verweer tegen de zwarte kunsten die je in de films ziet, waaronder de kast met de Boeman die professor Lupos in zijn lessen gebruikt. Het Duistere Teken (symbool van Voldemort en de Dooddoeners) zal op verschillende plekken in de tour verborgen zijn: kun jij ze allemaal vinden in bijvoorbeeld het Verboden Bos of bij het kasteel van Zweinstein schaalmodel? Ook zijn er live demonstraties van de Dooddoeners in de originele kostuums uit de films.

Uitgebreide Harry Potter ervaring

De Harry Potter Studio Tour Londen is een uitgebreide Harry Potter ervaring voor alle fans van de films en boeken. Je bent minimaal een halve dag bezig om alle sets, kostuums, rekwisieten en andere elementen te bekijken. Door middel van video’s en live demonstraties wordt verteld hoe de decors en rekwisieten gebruikt zijn in de films. De grote sets van bijvoorbeeld het Verboden Bos, tovenaarsbank Goudgrijp, Zweinsveld en de Grote Zaal geven je het gevoel dat je daadwerkelijk in de Harry Potter wereld rond loopt. Er zijn ook allerlei mogelijkheden om zelf dingen te ondernemen, waaronder een rit op een echte bezemsteel. Het grootste gedeelte van de Harry Potter Studio Tour is overdekt; enkele sets bevinden zich buiten. Voor een hapje en een drankje is er ook een bar en een restaurant en natuurlijk vind je hier de grootste Harry Potter souvenirshop.

Kerst Harry Potter Studio Tour Londen

Gedurende het jaar worden er ook diverse tijdelijke tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. Na Halloween vindt van 12 november tot en met 15 januari ‘Zweinstein in de sneeuw’ plaats. Beleef kerst in de Harry Potter Studios met overal sfeervolle versieringen en lichtjes en een deken van sneeuw over diverse sets zoals het Verboden Bos en de Wegisweg. In de Grote Hal vind je tijdens de kerstperiode de versiering terug van het Kerstbal uit de Harry Potter en de Vuurbeker film en de slaapzaal van Griffoender zal ook in kerstsfeer worden aangekleed.

Hotels bij Harry Potter Studio Tour

The Bluebird

Kleinschalig appartement vlakbij de studios

Afstand tot het park:
Te voet 25 - 30 minuten

Hotel Pullman London St. Pancras

Vlakbij een rechtstreekse metro naar Harry Potter Studio Tour

Afstand tot het park:
Met de metro 20 - 40 minuten

The Grafton Arms Pub & Rooms

Vlakbij Euston station, metro naar Harry Potter Studio Tour

Afstand tot het park:
Met de metro 20 - 40 minuten

Best Western White House Hotel

Slechts 15 minuten rijden van de Harry Potter Studios

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Jurys Inn London Watford

Hotel in het centrum van Watford

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Shendish Manor Hotel

Overnachten in een echt landhuis

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Wing House

Vakantiehuis met 3 slaapkamers

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Holiday Inn Express Hemel Hempstead

Centraal gelegen tussen Londen en de Harry Potter Studios

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Holiday Inn Hemel Hempstead

Hotel in Hemel Hempstead met zwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Treinreis Harry Potter Studio Tour

Treinreis Londen

Met de trein naar Londen

Harry Potter Studio Tour tickets

Harry Potter Studio Tour tickets

Tickets voor de Harry Potter Studio Tour