28-09-2023

Tijdens de winterperiode transformeert Phantasialand tot een van de mooist versierde pretparken van Europa. Gedurende deze tijd staat het park bekend als Phantasialand Wintertraum. Phantasialand pakt groots uit met winterse decoraties om een nog sfeervoller pretpark te creëren. Tijdens Phantasialand Wintertraum zijn bijna alle attracties beschikbaar, zelfs de waterattracties Chiapas en River Quest blijven geopend. Of je in de winter daadwerkelijk een ritje wilt maken, is natuurlijk afhankelijk van het weer. Achtbaanliefhebbers kunnen ook van Phantasialand Wintertraum genieten, want tenzij er extreem winterse weersomstandigheden zijn, blijven de achtbanen in het park geopend. Phantasialand Wintertraum vindt meestal plaats van midden november tot eind januari en is doorgaans geopend van 11.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds. Met deze late sluitingstijd heb je voldoende tijd om te genieten van de prachtige verlichting en speciale avondshows.

Ultieme winterbeleving

De ultieme winterbeleving ervaar je op Kaiserplatz, het centrale plein van Phantasialand in het themagebied dat het oude Berlijn weerspiegelt. Hier vind je een gigantische kerstboom, een schaatsbaan, echte sneeuw op sommige plekken en diverse kraampjes waar je heerlijke winterse drankjes en gerechten kunt kopen. Met de grote zweefmolen centraal op het plein en speciale winterse kerstmuziek is dit de plek voor de ultieme winterervaring in Phantasialand. Je kunt jezelf warmen bij verschillende vuurkorven en genieten van de langzaam oplichtende lichtjes tijdens de Kaiserplatz Illumination. Op specifieke tijdstippen is er een show met gekleurde fonteinen rondom de zweefmolen. Aangezien Phantasialand niet al te groot is, kom je als bezoeker regelmatig terug op dit plein, bijvoorbeeld om van het ene deel van het park naar het andere te wandelen. Hierdoor kun je steeds opnieuw genieten van de warme winterse sfeer.

Winterse shows

De vele shows zijn een hoogtepunt van Phantasialand Wintertraum. Er zijn verschillende shows in het park, waarvan sommige binnen plaatsvinden: ideaal om even op te warmen en te ontspannen. In Wintergarten, het grote theatercomplex in het Berlijnse themagebied, kun je genieten van een winterse show met dans, zang en acrobatiek. Deze populaire show is meerdere keren per dag te zien en biedt plaats aan ruim 850 bezoekers. In het Silverado Theater wordt een prachtige winterse show met illusies en goocheltrucs opgevoerd. Een andere niet te missen show is de ijsshow in Arena de Fiesta, in het Mexicaanse themagebied van Phantasialand, die boordevol herkenbare muziek en een vleugje humor zit.

Naast de eerder genoemde shows in overdekte theaters, zijn er ook openluchtshows tijdens Phantasialand Wintertraum.

  • Pulse of Rookburgh: Als het donker is zijn er tijdens Phantasialand Wintertraum diverse shows te zien, waaronder in themagebied Rookburgh. Rookburgh is het nieuwste themagedeelte van Phantasialand. Hier vind je onder andere de spectaculaire achtbaan F.L.Y. waar je in een unieke hangende houding een achtbaan rit maakt. Hier zijn ook nog diverse winkeltjes, het gethematiseerde restaurant Uhrwerk en het bijzondere hotel Charles Lindbergh te vinden. Tijdens Phantasialand Wintertraum is er in dit themagebied de show Pulse of Rookburgh te beleven. Tijdens deze show met opzwepende muziek wordt het gehele gebied op de maat van de muziek mooi verlicht.
  • Magic Winter Castle: Een nieuwe show sinds winter 2022, te zien op de hoge toren van de attractie Mystery Castle. Met behulp van muziek, licht en video mapping wordt hier een betoverende show vertoond. De beste plek om dit te zien is aan de voet van de toren, maar vanwege de hoogte kun je een deel van de show ook vanuit andere delen van het park zien.
  • Tiempo de Fuego: Een unieke show in het Mexicaanse themagebied rondom de wildwaterbaan Chiapas, met lichtprojecties, muziek en zelfs vuur. Zorg ervoor dat je op tijd bent om een goede plek te bemachtigen, want deze show kan behoorlijk druk worden.


Geopende attracties tijdens Phantasialand Wintertraum

Tijdens Phantasialand Wintertraum zijn bijna alle attracties onder normale winterse weersomstandigheden geopend. Phantasialand heeft diverse achtbanen die zelfs bij lichte vorst blijven draaien. Ook de vele draaimolens en zweefmolens zijn gewoon toegankelijk. Bovendien zijn er overdekte attracties waar je kunt opwarmen, zoals Maus au Chocolate, Das Verrückte Hotel Tartüff, de achtbanen Winja’s Fear & Force en het spookhuis Geister Rikscha.

Eten en drinken tijdens Phantasialand Wintertraum

Geniet van heerlijke maaltijden in Phantasialand, zoals bij Restaurant Mandschu in het Chinese themagebied, Rutmor's Taverne in het Mystery themagebied en buffetrestaurant Unter den Linden in het Berlijnse themagebied.

Een tip die wij graag delen is om te gaan dineren in een van de Phantasialand hotels, bijvoorbeeld bij restaurant Zambesi in Hotel Matamba voor heerlijke Afrikaanse gerechten of restaurant Bamboo in het Chinees gethematiseerde Hotel Ling Bao voor smakelijke Aziatische gerechten. Hier kun je ook als niet hotelgast lekker dineren.

Phantasialand Wintertraum met overnachting

Door te overnachten tijdens Phantasialand Wintertraum maak je er meteen een korte winterse vakantie van. Je kunt ervoor kiezen om het pretpark twee dagen te bezoeken en te overnachten in een van de officiële Phantasialand hotels, wat handig is om even uit te rusten tijdens je dag in het park.

Een andere optie is om een hotel in de omgeving van Phantasialand te boeken. Hoewel je dan met de auto naar het park moet rijden, kun je ook de omgeving van Phantasialand verkennen. Een voorbeeld waar wij hebben overnacht is het H+ Hotel Köln Brühl, waarvandaan je Phantasialand Wintertraum en het centrum van Keulen kunt bezoeken, beide op slechts 15-20 minuten rijden met de auto.

Phantasialand hotels

Phantasialand Hotel Ling Bao

Prachtig Chinees gethematiseerd Phantasialand hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Phantasialand Hotel Matamba

Phantasialand hotel met een Afrikaans thema

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Phantasialand tickets en arrangementen

Phantasialand Wintertraum tickets

Entreekaarten Phantasialand Wintertraum met korting

Phantasialand arrangement

Overnachten bij Phantasialand inclusief tickets

Treinreis Phantasialand

Voordelig met de trein naar Phantasialand

Hotels nabij Phantasialand

Carea Schlosshotel Domane Walberberg

Origineel overnachten in een kasteel

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

H+ Bruhl-Koln

Hotel vlakbij Phantasialand

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Haus am See B&B

Goedkoop overnachten bij Phantasialand

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel am Stern

Op slechts 5 minuten van Phantasialand

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Balthasar Neumann

Bed & Breakfast bij Phantasialand

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Six! Eat Work Sleep

Slechts 10 minuten van Phantasialand

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

B&B Hotel Köln-West

Slechts een kwartiertje rijden van Phantasialand

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Hotel am Rhein

Mooi gelegen aan de Rijn in de plaats Wesseling

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Essential by Dorint Köln-Junkersdorf

Dit hotel ligt in de wijk Junkersdorf van Keulen

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Mercure Hotel Köln West

Hotel in Keulen met een binnenzwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

NH Köln Altstadt

Vlakbij het Chocolademuseum Imhoff

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten