02-09-2023

Nu steeds meer pretparken in binnen- en buitenland een steeds groter evenement maken van Halloween vraag je je misschien af welk pretpark het leukst (of beter gezegd het engst!) is om tijdens Halloween te bezoeken. Het antwoord op deze vraag is zeker afhankelijk van je gezelschap.

Voor oudere tieners en volwassenen die een echt enge ervaring willen is Walibi Holland de beste keuze. Voor jongere kinderen, families en iedereen die Halloween op een niet te enge manier wil beleven is Toverland een aanrader.

Halloween Fright Nights Walibi Holland

Walibi Holland staat al jaren bekend om de Halloween Fright Nights. Dit evenement is alleen geschikt voor oudere tieners en volwassenen die niet gauw bang zijn. De Halloween Fright Nights zijn namelijk een echte horror ervaring. Er wordt dan ook een adviesleeftijd van 16+ jaar gehanteerd. Tijdens de Walibi Holland Halloween Fright Nights zijn ook de attracties in het pretpark gewoon geopend en is het park aangekleed in Halloween stijl. In diverse gedeeltes van het park (scare zones) word je door acteurs de stuipen op het lijf gejaagd. Tegen betaling kun je in de diverse loopspookhuizen en walkthroughs in de open lucht.

Tickets Halloween Fright Nights

De Halloween Fright Nights vinden plaats in oktober en zijn altijd heel druk bezocht. Het is daarom verstandig om alvast online je Halloween Fright Nights tickets te kopen. Je kunt dan ook alvast extra’s bij boeken, zoals toegang tot de spookhuizen en eventueel een speciale pas waarmee je niet in de rij voor de spookhuizen hoeft te wachten.

Sinds vorig jaar is er een nieuwe spannende en erg populaire beleving bij gekomen. Dat is Walibi Village: After Dark. Na een avond Halloween Fright Nights kan het avontuur nog verder gaan in je accommodatie op het Walibi Village vakantiepark. De After Dark huisjes staan tijdens de Halloween Fright Nights garant voor een gruwelijke overnachting door spookachtige effecten binnen en buiten en live scare actors.

Halloween voor jongere kinderen

Walibi Holland heeft ook aan jongere kinderen gedacht door overdag met de Halloween Spooky Days een minder enge Halloween beleving aan te bieden. Voor kinderen die durven is er spannende (maar zeker niet doodenge) walkthrough als extra.

Wil je met je kinderen graag Halloween vieren in een pretpark dan raden wij echter eerder Toverland aan, in het Limburgse Sevenum. Er is meer te doen voor jonge kinderen dan in Walibi Holland, zowel qua attracties als Halloween belevingen.

Toverland Halloween Days en Nights

Toverland organiseert jaarlijks in oktober de Halloween Days en Nights. Tijdens de Halloween Days kunnen (jonge) kinderen genieten van alle Halloween decoratie en leuke Halloween activiteiten, zoals een doolhof.

De Toverland Halloween Nights zijn een heel stuk griezeliger door de vele acteurs die de bezoekers laten schrikken en angst aanjagen. Er wordt wel rekening gehouden met angstige bezoekers door de enge griezels alleen in bepaalde gebieden (scare zones) te laten optreden. Ook in Toverland vind je diverse loopspookhuizen (tegen betaling) en andere Halloween belevingen. Toverland probeert de spookhuizen en Halloween extra’s aan te laten sluiten bij de verschillende themagebieden in het park. Zo vormen de pretpark attracties en het Halloween evenement in Toverland een mooi geheel.

Halloween in binnen- en buitenlandse pretparken

Naast Walibi Holland en Toverland kun je in nog veel meer pretparken Halloween vieren. In Nederland heeft Attractiepark Slagharen voor het eerst een Halloween openstelling. Overdag kunnen families plezier maken tijdens de Scary Prairie en in de avond kunnen bezoekers die meer van griezelen houden de Western Nightmares beleven. Een voordeel van Halloween in Attractiepark Slagharen vieren is dat je na afloop van het evenement in de avond kunt blijven overnachten in het naastgelegen vakantiepark van Slagharen.

In het buitenland kun je voor een enge Halloween beleving terecht in bijvoorbeeld Movie Park Germany en Europa Park (Traumatica).

Verder vind je in veel pretparken waaronder Disneyland Parijs sfeervolle Halloween versieringen.

Efteling en Phantasialand

Wil je in de maand oktober een pretpark bezoeken die niets doet met Halloween dan kun je bijvoorbeeld in Nederland naar De Efteling en in Duitsland naar Phantasialand.

Walibi Holland tickets

Walibi Holland Halloween tickets

Entreekaarten Fright Nights met korting

Toverland tickets

Toverland Halloween tickets

Entreekaarten Toverland Halloween met korting