11-10-2023

Deze maand hadden wij eindelijk tijd om Attractiepark Toverland te bezoeken. We gingen speciaal om de nieuwe attracties en toevoegingen in themagebied Avalon te ervaren. De uitbreiding van dit themagebied zorgt er zeker voor dat er meer bezoekers naar dit gedeelte van het park getrokken worden en maakt van Toverland nog meer een dag vullend pretpark voor jong en oud. We geven in dit blog ook enkele tips voor een dagje Toverland tijdens een verblijf op een vakantiepark bij Toverland, bijvoorbeeld nog in de herfstvakantie of in de kerstvakantie.

Toverland themagebied Avalon

Avalon is het nieuwste themagebied in Toverland en werd geopend in 2018, destijds met nog maar twee attracties. Qua thematisering was het themagebied al mooi, maar er bleek te weinig te beleven om bezoekers lang te boeien. Dat wing coaster Fenix pas toegankelijk was voor kinderen vanaf 1.32 meter hielp ook niet mee. Voor kleine kinderen waren alleen de boottocht Merlin’s Quest en de speeltuin bij het restaurant geschikt.

Nieuwe attracties in Avalon

Toverland besloot al snel om het nieuwe themagebied uit te breiden met nieuwe attracties en extra belevenissen en thematisering. Afgelopen zomer werd het hernieuwde en verbeterde Avalon themagebied geopend. Er zijn twee grote nieuwe attracties toegevoegd: vliegtuigmolen Pixarus voor waaghalzen vanaf 1.25 meter en de spannende vrije valtoren Dragon Watch voor de hele familie (kinderen vanaf 80 centimeter onder begeleiding). Ook voor kleine kinderen is er genoeg te beleven nu in Avalon met de vrolijke draaimolen Jumping Juna en Merlin's Magical Garden Tour: een rondrit door mooie tuinen met daarin vrolijke tafereeltjes.

Thematisering Avalon

Qua thematisering heeft Toverland in Avalon vastgehouden aan het verhaal rondom de middeleeuwse tovenaar Merlijn, maar speciaal voor jonge kinderen ook draakje Sparky en eenhoorn Juna een plaats gegeven in het themagebied. Naast attracties zijn er ook nog kleine toevoegingen gedaan, in de vorm van diverse (water)speeltuinen en enkele interactieve huisjes. Restaurant The Flaming Feather maakt ook nog steeds deel uit van het themagebied. Doordat het hele gebied een aantrekkelijkere en kleurrijke uitstraling heeft gekregen is het nog lekkerder zitten daar op het terras. The Flaming Feather is een bedieningsrestaurant met een afwisselende kaart en onze favoriete plek in Toverland voor lunch of diner.

Voor jong en oud

Toverland is gegroeid van een pretpark voor met name jonge kinderen naar een park dat de hele familie aan kan spreken door de verscheidenheid aan attracties. Ook aan de thematisering is hard gewerkt de laatste jaren: de nieuwere themagebieden vertellen echt een verhaal en zien er mooi uit. Vorig jaar haalde Toverland voor het eerst een miljoen bezoekers en ook dit jaar hoopt het pretpark dat aantal weer (minimaal) te behalen.

Overnachten bij Toverland

In de omgeving van Toverland liggen diverse vakantieparken. Binnen 10-15 minuten met de auto vind je onder andere Landal Domein De Schatberg, Center Parcs Limburgse Peel en Center Parcs Het Meerdal. Vanaf een vakantiepark bij Toverland kun je dus heel makkelijk een dag een bezoek brengen aan het pretpark voor een leuke dag uit.

Herfstvakantie: Toverland Halloween

Ga je in de herfstvakantie al naar een vakantiepark bij Toverland dan kun je genieten van de Halloween sfeer in het park. Met de Halloween Days mikt Toverland op gezinnen met jonge kinderen. Er zijn speciale Halloween shows en natuurlijk de mooie aankleding van het park met diverse pompoencreaties. Vanaf 12 jaar (adviesleeftijd) kun je de Halloween Nights bezoeken met angstaanjagende scare zones, spookhuizen, een griezelige parade en een spectaculaire vuurwerkshow als afsluiting van de dag.

Kerstvakantie: Toverland Winter Feelings

Vanaf 25 november is Toverland Winter Feelings te bezoeken met overal sfeervolle en feestelijke versiering, extra activiteiten en natuurlijk zijn de meeste attracties (bij normaal winters weer) gewoon geopend. Tijdens de kerstvakantie blijft Toverland geopend tot 20.00 uur, zodat je ook nog een paar uur in het donker kunt genieten van alle lichtjes. Toverland Winter Feelings eindigt op 14 januari 2024.

Toverland aanbiedingen

Toverland Summer Camp

Toverland Camping

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Toverland arrangement

Overnachten bij Toverland inclusief tickets

Toverland tickets

Entreekaarten Toverland met korting

Vakantieparken bij Toverland

Landal Domein De Schatberg

Vakantiepark vlakbij Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Center Parcs Het Meerdal

Center Parcs vlakbij Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Center Parcs Limburgse Peel

Center Parcs op 10 minuten van Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Vakantiepark De Leistert

Vakantiepark op 20 minuten rijden van Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Vakantiepark Prinsenmeer

Vakantiepark bij Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Landal Lommerbergen

Landal vakantiepark bij Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 25 - 30 minuten

Meer informatie