20-06-2020

Vandaag is de nieuwe Efteling achtbaan Max & Moritz geopend! Deze leuke kinderachtbaan is vanaf nu voor iedereen te beleven. Met twee verschillende banen en een leuk verhaal eromheen beleef je elk ritje weer wat nieuws. Ook het plein bij de nieuwe Efteling attractie is aangepast en je vindt er een nieuw restaurant: Frau Boltes Küche, voor een snelle hap of een drankje op het gezellige terras.

Verhaal Max & Moritz

De nieuwe Efteling attractie Max & Moritz gaat over een Duits sprookje met daarin twee kwajongens in de hoofdrol. Max en Moritz halen heel veel kattenkwaad uit en in de wachtrij krijgen bezoekers hier al een leuk voorproefje van. Zo vliegt zelfs de tijd in de wachtrij om en zit je voor dat je het weet al in de achtbaan. Je hebt de keus uit twee verschillende banen (Max en Moritz uiteraard!) die elk voor een andere beleving zorgen. Tijdens je ritje zie je Max en Moritz en hun streken natuurlijk ook terug. De nieuwe achtbaan Max & Moritz heeft de Bob uit 1985 vervangen.

Kinderachtbaan met power

Max & Moritz is gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides en is een zogenaamde powered coaster, wat inhoudt dat hij geen hoogte nodig heeft om toch snelheid te kunnen maken. De baan is slechts 6 meter hoog en de karretjes behalen een snelheid van 36 km/uur. Max & Moritz is daarmee een echte kinderachtbaan die voor jonge kinderen zeker spannend zal zijn en door het verhaal eromheen ook voor oudere kinderen nog een leuke beleving is. Kinderen vanaf een lengte van 1 meter mogen al een rondje maken in de nieuwe achtbaan. Voor andere Efteling achtbanen moeten zij groter zijn (Joris en de Draak 1.10 meter, Vogelrok en de Python 1.20 meter).

Nieuw restaurant Frau Boltes Küche

Tegelijk met de opening van Max & Moritz opent ook het nieuwe restaurant Frau Boltes Küche haar deuren. Dit restaurant, helemaal in stijl van de nieuwe attractie, vervangt hiermee De Steenbok. Het assortiment van Frau Boltes Küche bestaat uit friet en diverse snacks en drankjes. Ook is er een nieuw product te koop in stijl van Max & Moritz: de Bengel Buit, een bakje met gefrituurde kip of uienringen. Eten kan binnen of buiten op het terras wat uitgebreid en deels overdekt is. Frau Bolte is een figuur die vaak in de Max en Moritz verhalen voorkomt: de kwajongens proberen bijvoorbeeld haar gebraden kip te stelen.

Efteling tickets

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten

Efteling arrangement