Efteling Loonsche Land ligt vlak naast pretpark De Efteling in een zeer natuurlijke omgeving. Efteling Loonsche Land ligt midden in de natuur en is na Efteling Bosrijk het tweede vakantiepark van het pretpark. Vakantiepark Efteling Loonsche Land heeft een ideale ligging, op slechts tien tot vijftien minuten lopen van De Efteling. Via een rustig pad door het bos sta je in een mum van tijd voor de ingang van De Efteling.

Efteling Loonsche Land beschikt over diverse soorten eenvoudige en knusse vakantiehuisjes en een hotel. De natuur staat centraal in Vakantiepark Loonsche Land. Efteling Loonsche Land beschikt over verschillende centrale voorzieningen voor de gasten, waaronder een restaurant met leuke speelhoek voor de kinderen, zonnig terras met kleine speeltuin, een kinderboerderij en diverse (water)speeltoestellen. Je kunt gratis parkeren bij Efteling Loonsche Land en kunt op elke dag van je verblijf onbeperkt De Efteling bezoeken. ... Lees meer

Vind hier de beste prijs

Efteling Loonsche Land

Diverse Loonsche Land arrangementen

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Efteling arrangementen

Efteling Loonsche Land

Efteling Loonsche Land is een aantrekkelijke plek om te wandelen en te ontspannen in de natuur. Vakantiepark Efteling Loonsche Land bestaat namelijk uit een groot natuurgebied van wel 50 hectare waar veel valt te ontdekken, zoals een gigantische oude rode beuk en diverse dieren zoals eekhoorns, hazen, vogels, konijnen en zelfs vleermuizen. Voor kinderen is er een leuke 'keien tocht': een wandeling door dit natuurgebied waarbij grote keien met verschillende dieren erop afgebeeld de weg wijzen. Er worden ook fietsen verhuurd bij Efteling Loonsche Land om de natuurlijke omgeving te ontdekken. 

Vakantiepark Loonsche Land faciliteiten

Vakantiepark Efteling Loonsche Land heeft verder verschillende faciliteiten. Zo vind je er restaurant De Proeftuyn waar veel gebruik wordt gemaakt van biologische en streekproducten. Bij het restaurant hoort ook een groot en zonnig terras met uitzicht op het water. Bij het terras ligt een kleine speeltuin en in het restaurant zelf kunnen kinderen zich goed vermaken in de grote speelhoek met veelal houten speelgoed. Voor nog meer speelplezier zijn er op een aantal plaatsen in het vakantiepark diverse (water)speeltoestellen te vinden en er is een klein dierenverblijf genaamd de Hooimijt. Hier kunnen kinderen de verschillende dieren aaien en verzorgen. 

Onbeperkt naar De Efteling

Als gast van Efteling Loonsche Land krijg je op elke dag van je verblijf onbeperkt toegang tot De Efteling. Je mag zelfs al voor de officiële openingstijd naar binnen. Er zijn dan enkele attracties speciaal voor verblijfgasten geopend waar je dan zonder al te lang te hoeven wachten gebruik van kunt maken. 

Gasten van vakantiepark Loonsche Land kunnen tegen een zeer laag tarief kaartjes kopen voor een show in het Efteling Theater. 

Efteling Loonsche Land accommodaties

Op vakantiepark Loonsche Land staat de natuur centraal en dat komt ook tot uiting in de soorten accommodaties. De vakantiewoningen zijn eenvoudig en knus en worden ook wel hutten genoemd. Je voelt je hier één met de natuur. De hutten van vakantiepark Efteling Loonsche Land liggen in het bos, de duinen of op de heide en zijn geschikt voor zes of twaalf personen. De hutten zijn eenvoudig ingericht en er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Het Efteling Loonsche Land hotel biedt comfortabele en efficiënt ingerichte kamers voor gezinnen van vier, vijf of zes personen (sommige met aparte slaapkamer). Tot slot zijn op vakantiepark Efteling Loonsche Land ook enkele themakamers te boeken. Hier profiteer je van de service van een hotel, maar geniet je ook van de rust en privacy van een vrijstaande vakantiewoning aan het water.

- Vakantiewoningen: Overnachten op Efteling Loonsche Land kan in een 6-persoons hut (twee slaapkamers) of 12-persoons hut (vier slaapkamers) mooi gelegen op een duin, op de heide of hoog tussen de boomtoppen. Deze hutten zijn allemaal knus en eenvoudig ingericht. Er is een badkamer, apart toilet en een kookgelegenheid. Ook beschikken de meeste hutten op Efteling Loonsche Land over een klein terras. 

- Themakamers: Dit zijn vakantiewoningen waarbij je de luxe en service hebt van een hotelkamer. Deze Efteling Loonsche Land woningen bieden een prachtig uitzicht over het water, de duinen of zijn mooi gelegen tussen de bomen op palen. De themakamers Waterzicht, Duinzicht en Boomzicht zijn geschikt voor maximaal zes personen (twee slaapkamers). Een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant van Efteling Loonsche Land is inclusief. 

- Hotelkamers: In het prachtige centrale gebouw van het Loonsche Land vind je diverse 5- en 6-persoons hotelkamers. Deze kamers hebben allemaal een mooi uitzicht over het Efteling Loonsche Land vakantiepark. De kamers zijn efficiënt ingericht met boxsprings, stapelbedden en/of hoogslapers. De 6-persoonskamers beschikken over een tweede aparte slaapkamer. Een heerlijk ontbijtbuffet is inclusief. 

Efteling Loonsche Land - huisje

Vakantiepark Loonsche Land ligging

Efteling Loonsche Land ligt direct achter De Efteling en naast het andere vakantiepark Efteling Bosrijk. Afhankelijk van de locatie van je huisje op Efteling Loonsche Land is het ongeveer vijftien tot twintig minuten lopen naar de ingang van De Efteling. Je wandelt over een mooi aangelegd bospad naar het park. Op diverse tijden rijdt er ook een gratis treintje van het Loonsche Land naar de ingang van De Efteling. Het vakantiepark gaat over in het grote natuurgebied met ook de naam het Loonsche Land. Je kunt hier heerlijk wandelen. Hier dankt dit Efteling vakantiepark ook haar naam aan.

Efteling Loonsche Land - Eten en drinken

In het restaurant van vakantiepark Efteling Loonsche Land, De Proeftuyn genaamd, staan biologische producten en seizoens- en streekgerechten centraal. Er worden kruiden ook de eigen moestuin gebruikt. Je kunt de hele dag in dit restaurant terecht voor ontbijt (inclusief bij een verblijf in het hotel of de themakamers), lunch en diner. Ook een drankje met een hapje aan de bar of op het grote terras aan het water behoren tot de mogelijkheden. Efteling Loonsche Land restaurant De Proeftuyn beschikt over een grote speelhoek voor de kinderen, zodat de volwassenen rustig kunnen zitten en eten. Het is ook mogelijk om een pizza vanuit het restaurant van vakantiepark Efteling Bosrijk bij je accommodatie op het Loonsche Land te laten bezorgen.

Loonsche Land sport en ontspanning

Op vakantiepark Efteling Loonsche Land is van alles te beleven in de natuur voor jong en oud. Geniet van het uitzicht vanuit de houten uitkijktoren of maak het wandeling door het aangrenzende natuurgebied. Voor de kinderen zijn er ontdekboxen te leen bij de receptie vol spannende activiteiten in de natuur. Of volg het aangelegde Keienspoor. Hiermee loop je dwars door het natuurgebied het Loonsche Land terwijl de kinderen speuren naar stenen met afbeeldingen van alle dieren van het Loonsche Land erop. Op het vakantiepark zelf vind je ook een klein dierenverblijf met geiten en schapen die geaaid mogen worden. Ook kunnen de kinderen hier klimmen op hooibalen en met de glijbaan weer naar beneden. Op diverse plekken op vakantiepark Loonsche Land vind je klimtoestellen in het water. Bij mooi weer kun je hier lekker afkoelen!

TIP: Als gast van vakantiepark Efteling Loonsche Land kun je ook gratis gebruik maken van het gezellige zwembad van het andere vakantiepark Efteling Bosrijk.

Efteling Loonsche Land bijzonderheden en extra’s

Efteling Loonsche Land biedt een aantal bijzonderheden en extra's aan. Zo mag je als gast van Efteling Loonsche Land doorgaans ’s ochtends al voor de officiële openingstijd het Efteling park in. Enkele attracties zijn dan al speciaal voor alle verblijfsgasten van De Efteling geopend. Heel bijzonder in Efteling Loonsche Land is dat samen met natuurorganisatie IVN er wekelijks rondleidingen worden gegeven aan gasten van vakantiepark Efteling Loonsche Land. Bij deze rondleidingen kom je meer te weten over de natuur en de geschiedenis van natuurgebied het Loonsche Land.