24-10-2023

Wil je Oud en Nieuw vieren in een pretpark? Dan zijn er een paar pretparken waar dit kan. Er zijn tegenwoordig een hoop pretparken in de winter geopend; echter sluiten de meeste pretparken op oudjaarsdag hun deuren om 18.00 uur. Wil je op oudjaarsdag een pretpark bezoeken en ook in het pretpark samen af tellen naar het nieuwe jaar dan kan dit in Europa in de pretparken De Efteling, Plopsaland de Panne en Disneyland Parijs.

Oud en Nieuw in een pretpark

Hoe leuk en bijzonder is het wel niet om Oud en Nieuw te vieren in een pretpark. Je hebt de hele avond de tijd om allerlei attracties te bezoeken, lekker te eten en om naar diverse soorten entertainment te kijken. Je sluit je avond in het pretpark dan af met een fantastisch vuurwerkshow om zo het nieuwe jaar in te luiden. Voor deze speciale avond heb je vaak een apart ticket nodig die door de populariteit van het evenement vaak snel zijn uitverkocht. Ben je dus van plan om Oud en Nieuw in een pretpark te vieren? Wees dan snel met het reserveren van je tickets.

Efteling Oud en Nieuw

In Nederland is De Efteling het enige pretpark waar je Oud en Nieuw kunt vieren. Het park is overdag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur voor reguliere gasten. Het pretpark sluit dan haar deuren en opent weer vanaf 19.00 uur voor gasten die een speciale avond ticket voor dit Oud en Nieuw evenement hebben gekocht. Deze speciale Oud en Nieuw tickets komen vaak al begin oktober in de verkoop in de webshop, zodat je deze al op tijd kunt bestellen. Onze tip is dan ook om dit tijdig te doen: het Oud en Nieuw evenement van De Efteling is namelijk erg populair en eigenlijk ieder jaar wel snel uitverkocht.

Een tip is om ook een overnachting te reserveren wanneer je naar het Oud en Nieuw evenement van De Efteling gaat. De Efteling is namelijk tot 01.00 uur geopend en nadat je een hele avond in De Efteling bent geweest is er niets fijner dan dichtbij te overnachten en dus niet helemaal naar huis te hoeven rijden. De Efteling heeft hiervoor diverse mogelijkheden beschikbaar. Zo kun je in het Efteling Hotel of op de vakantieparken Efteling Bosrijk of Efteling Loonsche Land overnachten.

Let er wel op dat deze accommodaties ook snel vol zitten. Er is namelijk maar een beperkt aantal accommodaties beschikbaar. Wil je blijven overnachten na je Efteling Oud en Nieuw bezoek, maar zijn de officiële accommodaties van De Efteling al vol geboekt? Bekijk dan eens de mogelijkheid van een accommodatie in de directe omgeving van het pretpark. Zo zijn er een aantal hotels die op loopafstand van het pretpark liggen. Dit zijn het GuestHouse Hotel, Hotel de Kroon en Hotel de Slapende Hollander. Bekijk in het overzicht hieronder alle mogelijkheden.

Oud en nieuw Disneyland Parijs

Het grootste pretpark resort van Europa is Disneyland Parijs. Disneyland Parijs was het eerste pretpark in Europa dat Oud en Nieuw vierde. Net als De Efteling is Oud en Nieuw in Disneyland Parijs ook een enorm populair evenement. Voor dit evenement geldt dan ook dat je op tijd moet reserveren. Vanuit Nederland boek je uiteraard al snel een compleet Disneyland Parijs arrangement. Je boekt dan overnachting en tickets in één. Dit verzekert je dan meteen ook van toegang tot het pretpark.

Disneyland Parijs is tijdens het Oud en Nieuw evenement vaak geopend tot 02.00 uur, dus je hebt dan alle tijd om het nieuwe jaar in te luiden met een bezoek aan diverse attracties. Vergeet natuurlijk ook niet om de schitterende vuurwerkshow van Disneyland Parijs te bekijken. Vanaf Main Street USA heb je een prachtig uitzicht op het kasteel van Doornroosje waarachter het vuurwerk afgeschoten wordt. Deze show is vaak mooi op muziek en zeker het bezoeken waard.

Oud en Nieuw Plopsaland de Panne

Het Belgische pretpark Plopsaland de Panne is op Oudejaarsavond ook geopend. Vanaf 18.30 uur start het pretpark met allerlei leuke speciale optredens en shows. Vanaf 23.59 uur wordt er afgeteld naar het nieuwe jaar en start om middernacht een groots vuurwerk. Na dit vuurwerk is er nog een nieuwjaarsfeest met een dj.

Na al dit spektakel kunnen we een overnachting in het Plopsa Hotel, wat direct naast het entreegebied van het pretpark ligt, zeker aanraden. Zo kun je hier lekker overnachten na een lange dag in Plopsaland en de volgende dag na het ontbijt (wat inclusief is) rustig met de auto terug naar huis rijden.

Pretparken die open zijn op oudjaarsdag

Op oudjaarsdag zijn er wel een aantal pretparken gewoon geopend. Zo zijn dat in Nederland onder andere Attractiepark Slagharen, Attractiepark Toverland en Safaripark Beekse Bergen. In Duitsland zijn bijvoorbeeld Europa Park en Phantasialand geopend. Bij een aantal van deze pretparken kun je zelfs nog een speciaal avond evenement in een van de horeca locaties van het park boeken, zodat je toch nog oud en nieuw kunt vieren bij het pretpark. Echter is het pretpark zelf in de avond niet geopend.

Efteling aanbiedingen

Efteling Hotel

Sprookjesachtig overnachten

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Efteling Bosrijk

Diverse Efteling Bosrijk arrangementen

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Efteling Loonsche Land

Diverse Loonsche Land arrangementen

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten

Disneyland Parijs aanbiedingen

Disneyland Hotel

Disney hotel boven de ingang van het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hotel New York - Art of Marvel

Marvel Hotel van Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Sequoia Lodge

Disneyland hotel met groot binnenzwembad

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Newport Bay Club Hotel

Disneyland hotel met groot buitenzwembad

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Santa Fe

Goedkoop Disneyland hotel

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Davy Crockett Ranch

Disneyland vakantiepark met groot binnenzwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Disneyland Parijs arrangement

Disney arrangement inclusief tickets en overnachting

Tickets Disneyland Resort Parijs

Entreekaarten Disneyland Parijs met korting

Plopsaland aanbiedingen

Plopsa Hotel

Officieel Plopsaland Hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Plopsa Village

Plopsaland de Panne camping

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Plopsaland arrangementen

Overnachten bij Plopsaland inclusief tickets