09-03-2023

De Efteling heeft in 2022 het hoogste aantal bezoekers ooit gehaald. In 2022 bezochten maar liefst 5,43 miljoen mensen De Efteling. Ook steeds meer buitenlandse toeristen weten De Efteling te vinden. De Efteling speelt hier goed op in met mogelijkheden om te verblijven in het Efteling Hotel of een Efteling vakantiepark.

Bezoekersaantallen gegroeid

De bezoekersaantallen van De Efteling zijn de afgelopen 10 jaar gestaag gegroeid van 4,15 miljoen in 2013 tot 5,43 miljoen in 2022. In 2017 doorbrak het park voor het eerst het aantal van 5 miljoen bezoekers. Tijdens de coronapandemie daalde het aantal bezoekers logischerwijs tijdelijk (naar circa 3 miljoen), maar 2022 was duidelijk opnieuw een goed jaar voor De Efteling. De 5,43 miljoen bezoekers zijn een nieuw record voor het pretpark. De gastwaardering is met een 8,6 ook hoog te noemen en ook veel schoolreisjes kiezen De Efteling uit als bestemming. Verder waren abonnementhouders ook goed voor een flink deel van het hoge bezoekersaantal.

Overnachten bij De Efteling

Steeds meer (buitenlandse) bezoekers willen De Efteling meerdere dagen bezoeken en blijven daarom bij De Efteling overnachten. Dat kan inmiddels al in het Efteling Hotel en op de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land. Naast huisjes voor gezinnen en ook voor grotere groepen bieden beide vakantieparken ook hotelkamers aan. In 2024 zullen de verblijfsmogelijkheden van De Efteling uitgebreid worden met de opening van het Efteling Grand Hotel: een luxe hotel dat letterlijk in het pretpark staat.

Efteling accommodaties

Efteling Grand Hotel

Het meest luxe Efteling hotel midden in het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Efteling Hotel

Sprookjesachtig overnachten

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Efteling Bosrijk

Diverse Efteling Bosrijk arrangementen

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Efteling Loonsche Land

Diverse Loonsche Land arrangementen

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Efteling arrangementen en tickets

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten