24-06-2021

Twee Efteling attracties in themagebied Reizenrijk worden vernieuwd en krijgen daarbij een volledig nieuw thema. Zowel Monsieur Cannibale als het Avonturen Doolhof zullen omgetoverd worden tot het thema 1001 Nacht. Binnenkort beginnen de werkzaamheden, zodat beide attracties komende winter alweer kunnen openen. Mét nieuwe namen: namelijk Sirocco en Archipel en in de nieuwe Wereld van Sindbad.

Sindbad de Zeeman thema

De Efteling trekt bijna 3 miljoen euro uit om de twee attracties in themagedeelte Reizenrijk aan te passen. De in hetzelfde gebied gelegen attractie Vogel Rok, een achtbaan in het donker, is al gebaseerd op de avonturen van Sindbad de Zeeman, één van de bekendste verhalen uit 1001 Nacht. Sindbad maakte zeven avontuurlijke zeereizen, waarvan er in de achtbaan Vogel Rok één is uitgebeeld. Met de twee nieuwe attracties Archipel en Sirocco vind je later dit jaar twee nieuwe avonturen van Sindbad.

Na de aanpassing van deze twee attracties wordt het Reizenrijk gebied in de toekomst nog verder aangepast, met bijvoorbeeld nieuwe thematisering voor restaurant Panorama en nieuwe paden/looproutes. Het Reizenrijk grenst straks aan het grote nieuwe gedeelte wat De Efteling in de toekomst van plan is bij te bouwen.

Attracties Archipel en Sirocco

In de winter van 2021 zijn de nieuwe attracties voor gasten te bezoeken. De bestaande attractie Monsieur Cannibale wordt Sirocco: de kookpotten worden veranderd in echte handelsbootjes die natuurlijk nog steeds hard rond draaien. Het huidige Avonturen Doolhof krijgt de naam Archipel en wordt een spannend eiland voor kinderen met diverse speelelementen en verrassingen. Beide attracties blijven dus geschikt voor (jonge) kinderen. Oudere broers en zussen kunnen dan ondertussen een ritje maken in Vogel Rok, terwijl ouders plaats kunnen nemen op het tegenoverliggende terras.

Efteling tickets

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten

Efteling arrangement