05-12-2021

Dit weekend is in De Efteling de nieuwe horecalocatie Bäckerei Krümel geopend. In deze gezellige bakkerij die op het plein bij achtbaan Max & Moritz ligt kun je de hele dag lekkernijen zoals gebak, pretzels, belegde broodjes en broodpizza’s kopen. Bäckerei Krümel is een inverstering van 3 miljoen euro en is ontworpen in de sfeer van de streken van Max en Moritz.

Zesde streek van Max en Moritz

Het nieuwe horecapunt Bäckerei Krümel ligt op het Max & Moritz plein, vlakbij de gelijknamige achtbaan en een de andere gethematiseerde horecalocatie Frau Boltes Küche waar ze onder andere friet en snacks verkopen. Max en Moritz zijn kwajongens uit een Duits sprookje die allerlei streken uithalen. Het verhaal gaat dat ze probeerden om pretzels te stelen uit de bakkerij en dat ze van schrik in de deegbak vielen toen de bakker ze betrapte. De bakker maakte vervolgens broodmannetjes van ze en deze zijn nu in de bakker te koop als specialiteit. Deze specialiteit met de naam ‘deugniet’ is een warme broodsnack met speculaaskruiden.

De hele dag lekkers

Bij Bäckerei Krümel kun je je broodjes en drankjes meenemen of nuttigen binnen in de gezellige bakkerij. Je vindt hier gezellige bankjes en tafeltjes en natuurlijk volop aankleding en details in het Max & Moritz thema. Ook van buiten heeft de bakkerij duidelijk een Alpenstijl. Er is ook een terras. Bäckerei Krümel zal de gehele dag geopend zijn, waardoor het assortiment bestaat uit veel verschillende soorten brood snacks. Denk aan (chocolade) croissants in de ochtend, belegde broodjes, worstenbroodjes en pretzels in de middag en bijvoorbeeld een heerlijke brood pizza in de avond. Er is voor ieder wat wils en uiteraard zijn er ook verschillende koffie- en theevarianten en diverse sappen en frisdranken verkrijgbaar.

Vernieuwing horeca in De Efteling

Met Bäckerei Krümel en het tegenover liggende Frau Boltes Küche is het horeca aanbod in dit deel van het park flink vernieuwd en veel verder gethematiseerd. Naar verwachting gaat De Efteling meerdere horecalocaties in het park in de toekomst onder handen nemen en thematiseren. Als de nieuwe attracties Archipel en Sirocco straks klaar zijn zal bij een volgende fase ook restaurant Panorama in het Reizenrijk een make-over krijgen in de stijl van de wereld van Sindbad de Zeeman.

Verder zijn er vergaande plannen om op het entreeplein nieuwe horeca te plaatsen waar vooral in de avond lekker gedineerd kan worden. Deze plannen zijn echter nog niet officieel gepubliceerd.

Efteling tickets

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten

Efteling arrangement