29-05-2021

In De Efteling wordt op 31 mei Speelbos Nest geopend. Deze nieuwe speeltuin is een avontuur voor elk kind: je kunt er naar hartenlust klimmen en klauteren. Het nieuwe speelbos ligt in Ruigrijk, vlakbij de attracties de Python, de Vliegende Hollander en Station de Oost.

Speelbos Nest!

Het nieuwe speelbos met de naam Nest! bestaat uit diverse speeltoestellen, waaronder een groot zeeschip en een toren met twee glijbanen. Ook is er onder andere een wiebelend ‘waterbed’ en vind je er diverse kleinere speeltoestellen en objecten om het speelbos compleet te maken. Op een speelse manier zijn er allerlei elementen van de achtbanen in Ruigrijk terug te vinden in het speelbos. Bij het ontwerp van deze speeltuin is specifiek ook rekening gehouden met kinderen met een beperking. Zo is bijvoorbeeld een aantal van de speelobjecten rolstoeltoegankelijk. Ook één van de twee glijbanen kan door kinderen in een rolstoel gebruikt worden (na transfer).

In het speelbos komt ook een nieuwe horecagelegenheid: ’t Verwende Nest. Vanuit hier heb je als ouder een goed overzicht over de speeltuin. Naast de standaard hapjes en drankjes komt bij ’t Verwende Nest een nieuwe speciale snack beschikbaar: de Kurkentrekker. Dit zoete ‘broodje’ in de vorm van een kurkentrekker wordt bestrooid met suiker en kaneel maar kun je ook zelf samenstellen met allerlei sauzen en toppings.

Ligging nieuwe speelbos

Themagebied Ruigrijk kon wel een extra attractie gericht op (jonge) kinderen gebruiken, zeker na het wegvallen van de Polka Marina. In Ruigrijk vind je vooral diverse achtbanen (Python, Joris en de Draak) en andere spannende attracties zoals De Vliegende Hollander en het schommelschip Halve Maen. Speelbos Nest biedt een leuke speelomgeving aan jonge kinderen die bijvoorbeeld even moeten wachten op hun oudere broer of zus die een ritje in de achtbaan maakt. Voor nog meer keus qua eten en drinken zijn ook de horecagelegenheden van Station de Oost vlakbij.

Verblijf bij De Efteling

Er is zoveel te beleven in De Efteling dat je er met gemak twee volle dagen kunt vullen. Kies daarom eens voor een korte vakantie bij De Efteling! Met een verblijf in het Efteling Hotel of een vakantiepark van De Efteling (Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land) beleef je een betoverende korte vakantie waarbij je de hele tijd in de Efteling sfeer blijft. In de omgeving van De Efteling kun je ook mooi wandelen of fietsen in de Loonse en Drunense Duinen. Bij De Efteling overnachten kan ook in een hotel, vakantiepark of camping vlakbij.

Efteling arrangement

Efteling overnachten

Efteling Hotel

Sprookjesachtig overnachten

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Efteling Bosrijk

Diverse Efteling Bosrijk arrangementen

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Efteling Loonsche Land

Diverse Loonsche Land arrangementen

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie