Max & Moritz wordt de nieuwe achtbaan van De Efteling met een geplande opening in 2020. Max & Moritz zal een zogenaamde Powered coaster worden, waarbij het karretje door middel van elektriciteit voort beweegt. De nieuwe achtbaan zal in het Anderrijk komen te liggen op de locatie waar nu de attractie Bob te vinden is. Deze zal helaas moeten wijken voor deze nieuwe achtbaan.

Max & Moritz

Zoals bij veel attracties in De Efteling zal ook deze achtbaan compleet gethematiseerd worden. Als basis voor deze thematisatie maakt De Efteling gebruik van het bestaande Duits sprookje van Max & Moritz. Max & Moritz zijn twee kwajongens die in het dorp waar ze woonden diverse vervelende streken uithaalden. De Efteling zal deze vervelende streken in hun achtbaan gaan vertalen, waardoor de bezoeker tijdens de rit het verhaal van Max & Moritz leert kennen.

Powered Coaster

Max & Moritz wordt een zogenaamde Powered Coaster van de Duitse attractiebouwer Mack. Een soortgelijk achtbaan type is al in meerdere pretparken te vinden, waaronder Bobbejaanland en Europa Park. Het bijzondere aan de versie in De Efteling is dat het een dubbele achtbaan wordt met twee verschillende tracks. Hierdoor krijgt de achtbaan die bovendien al geschikt is voor kinderen vanaf 1 meter een hoge capaciteit.

Bob

De locatie van de nieuwe achtbaan Max & Moritz is waar de huidige attractie Bob is te vinden. Helaas zal deze het veld moeten ruimen. De attractie van de Zwitserse fabrikant Intamin kampt al enige tijd met technische problemen. Doordat de baan niet meer in productie is, is het onderhouden van de baan een lastige en kostbare klus voor De Efteling. De keuze voor vervanging van de in 1985 geopende attractie is dan ook jammer, maar wel logisch. Wil je nog een ritje maken in de Bob dan kan dit nog tot en met de zomer van 2019. Daarna zal de attractie definitief sluiten om plaats te maken voor Max & Moritz. 

Tickets

Korting
Efteling

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten
  • Eigen vervoer
  • Incl. tickets