24-01-2022

Het Spookslot van De Efteling zal deze zomer haar deuren definitief sluiten en plaats gaan maken voor een nieuwe Efteling attractie. Wat deze nieuwe attractie gaat worden is nog niet bekend gemaakt. Geruchten over een vrije val toren of een indoor achtbaan doen al langere tijd de ronde. Wil je het Spookslot van De Efteling nog beleven dan moet je zorgen dat je dit jaar nog een bezoek plant aan het attractiepark.

Spookslot Efteling

Het Spookslot in De Efteling is geopend in 1978 en was de eerste grote attractie buiten het Sprookjesbos die De Efteling zelf had bedacht en ontworpen. Ton van de Ven, de creatief directeur van De Efteling destijds, was verantwoordelijk voor het ontwerp. Het Spookslot bevindt zich in een prachtige kasteelruïne, ligt midden in het park en maakte destijds de weg vrij voor meer attracties buiten het Sprookjesbos.

In de beginjaren was het Spookslot enorm populair en stonden er regelmatig lange wachtrijen. In die jaren was er ook het advies aan bezoekers om het Spookslot pas te bezoeken vanaf 12 jaar. Na binnenkomst in het Spookslot loop je in een donkere gang richting de ronde zaal met een prachtige kroonluchter waar het verhaal te horen is. Hierna kom je in een ruimte voor de hoofdshow waar een Oosterse geest te zien in. Wanneer de deuren naar de hoofdshow open gaan kom je in een grote ruimte waar op de bekende muziek van Danse Macabre een griezelige show te zien is.

Nieuwe attractie: bewegend platform?

Als het Spookslot dit jaar haar deuren definitief sluit wordt er begonnen met de sloop van het gebouw. Welke nieuwe attractie hier precies zal komen is nog niet bekend gemaakt. Wel weten we dat het een indoor attractie gaat worden met een capaciteit van 1250 bezoekers per uur. De Efteling zal hier een bedrag van 25 miljoen euro in investeren.

Na de toevoeging in de laatste jaren van attracties die vooral geschikt zijn voor kinderen zou het dit keer een attractie kunnen zijn met wat meer spanning en sensatie. Geruchten in en rond De Efteling beweren dat het een attractie gaat worden waarbij bezoekers op een bewegend platform plaatsnemen en diverse spookachtige elementen tegenkomen. Het zal een unieke attractie worden in De Efteling en ver daar buiten. De Efteling zal later dit jaar meer bekend gaan maken over wat de nieuwe attractie zal gaan worden.

Sloop van Efteling attracties

Met de sloop van Het Spookslot gaat er alweer een attractie verdwijnen uit De Efteling. Eerder verdween al de Bob waar de familie achtbaan Max & Moritz voor terug is gekomen, de Polka Marina waar Speelbost Nest voor in de plaats is gekomen en recentelijk nog het Doolhof en Monsieur Cannibale waar de attracties Sirroco en Archipel de vervangers voor zijn.

Efteling tickets

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten

Efteling arrangement