31-10-2022

De nieuwe Efteling attractie Danse Macabre zal gebruik gaan maken van een compleet nieuw ritsysteem, waarbij bezoekers plaatsnemen op koorbanken die op een grote draaiende en bewegende schijf geplaatst zijn en zo kunnen ‘dansen’ op de beroemde muziek van Danse Macabre. De nieuwe griezelige Efteling attractie Danse Macabre zal openen in 2024.

Nieuw ritsysteem Danse Macabre

De nieuwe attractie Danse Macabre zal gebruik maken van een compleet nieuw ritsysteem dat De Efteling samen met de Zwitserse fabrikant Intamin heeft ontwikkeld. Bezoekers nemen plaats op koorbanken die op een draaischijf staan. Er zullen zes kleine draaischijven zijn die samen weer op een grotere draaischijf met een diameter van 18 meter staan. De kleine draaischijven kunnen los van elkaar bewegen of als een geheel. De grote schijf kan zelf ook draaien, stijgen, dalen en kantelen. Het wordt daardoor een verrassende rit en dat allemaal in een prachtig spookachtig decor en op het beroemde muziekstuk Danse Macabre. Het attractietype is uniek: het wordt een spannende attractie en mooie show ineen.

Nieuw themagebied rondom Danse Macabre

Nu het oude Efteling Spookslot plaats maakt voor de nieuwe attractie Danse Macabre wordt het hele gebied om de attractie heen ook helemaal in dezelfde spookachtige stijl gebracht. Het nieuwe gebied krijgt de naam Huyverwoud. Bezoekers van de attractie zullen zich tussen de ruïnes van een oude abdij wanen, met bijpassende winkels en horeca.

In de thematisering rondom de attractie is een plaats weggelegd voor de familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda. Mevrouw Charlatan wil iedereen voor het kwaad behoeden en maakt geluksbrengers die je helpen bij het bestrijden van al je vrezen en angsten. De familie heeft ook een ezel en een zwarte kat. Het draaiorgel Esmeralda wijst hen de weg en moet blijven draaien om de doden tevreden te stellen… Vanaf half november kun je alvast kennismaken met deze familie tijdens een show vlakbij het bouwterrein van Danse Macabre.

Efteling tickets

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten

Efteling arrangementen