25-01-2022

De Efteling mag deze week ook haar deuren weer openen door de versoepelingen van de coronamaatregelen. En dat is extra leuk omdat daarmee ook de twee nieuwe attracties Sirocco en Archipel (als de weersomstandigheden het toelaten) voor het eerst geopend zijn. En de Efteling viert dit jaar ook nog eens feest in verband met het 70-jarig jubileum. Bezoek de Efteling door online je Efteling tickets te kopen of maak er meteen een korte vakantie van met een Efteling arrangement: een verblijf in het Efteling Hotel of een Efteling vakantiepark.

Nieuwe Efteling attracties Sirocco en Archipel

De nieuwe Efteling attracties Sirocco en Archipel zouden eigenlijk op 1 januari voor het eerst toegankelijk zijn voor het publiek, maar doordat de Efteling toen gesloten was vanwege coronamaatregelen hebben bezoekers nog geen kennis kunnen maken met deze twee attracties. Sirocco vervangt Monsieur Cannibale: bezoekers blijven hard ronddraaien in deze attractie, maar in plaats van in kookpotten nu in handelsschuitjes en met extra effecten. De nieuwe attractie Archipel vervangt het Avonturen Doolhof. Op deze plek is een spannend speel eiland gebouwd, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren en bij mooi weer ook met water kunnen spelen.

De nieuwe attracties passen hierdoor volledig in het Sindbad de Zeeman en 1001 Nacht thema dat op het hele plein wordt doorgevoerd. De bestaande attractie Vogel Rok hoorde hier al bij, maar ook daar en bij het naastgelegen restaurant Panaroma wordt de thematisering in de toekomst uitgebreid.

70 jaar Efteling

De Efteling bestaat maar liefst 70 jaar in 2022. Dit gaat zeker met bezoekers gevierd worden met onder andere extra aankleding en versiering en feestelijke extra's. Zo wordt elke dag om 16.00 uur een muzikaal feestje gevierd met de bezoekers en komt er een pop-up sprookje op de speelweide van maart tot en met oktober.

De Efteling kondigde deze week ook al aan met de bouw van een groot nieuw Efteling hotel in het park te beginnen en het Spookslot te gaan vervangen door een nieuwe binnenattractie. De Efteling blijft zo investeren om ook in de toekomst bij de grootste en beste parken van Europa te horen.

Efteling overnachten

Wil je alles zien en beleven wat De Efteling te bieden heeft nu het park weer open gaat? Boek dan een Efteling arrangement met een verblijf in een Efteling hotel of een Efteling vakantiepark. Hierbij zijn Efteling tickets voor alle dagen van je verblijf inbegrepen. Ook kun je weer genieten van de restaurants en andere faciliteiten van de hotels en vakantieparken.

Efteling tickets

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten

Efteling arrangement