17-05-2022

De Efteling heeft deels bekend gemaakt wat de plannen zijn op de plaats van het huidige Spookslot dat binnenkort gesloten wordt. Er komt een nieuwe attractie met de naam Danse Macabre in een volledig bijpassend themagebied vol griezelplezier. De Danse Macabre attractie komt in een 20 meter hoog gebouw en neemt de bezoekers mee door het spookverhaal met als rode draad het mooie muziekstuk uit het huidige Spookslot. Het nieuwe themagebied opent in 2024.

Danse Macabre themagebied

Danse Macabre wordt niet alleen een Efteling attractie, maar ook een compleet nieuw themagebied in De Efteliing van maar liefst 17.000 vierkante meter groot. In dit nieuwe themagebied wordt het griezelen voor jong (advies vanaf 8 jaar) en oud met de nieuwe attractie Danse Macabre, die het huidige Spookslot vervangt. Ook komt er een souvenirwinkel, horeca en bijpassend entertainment. Het themagebied en de nieuwe Efteling attractie zullen openen in 2024. Na de zomer volgt een afscheid moment voor het Spookslot en kan de bouw dus beginnen.

Danse Macabre attractie

Over de attractie Danse Macabre zelf heeft De Efteling nog niet veel losgelaten, behalve deze in een groot gebouw van wel 20 meter hoog komt dat direct de aandacht trekt. Het gebouw zal mooi in het griezelige en mysterieuze decor van de rest van het themagebied komen te liggen en de bezoekers zullen zich echt tussen de ruïnes van een oude abdij wanen. Het klassieke muziekstuk Danse Macabre, dat ook in de huidige Spookslot attractie gebruikt wordt, krijgt een belangrijke rol in de attractie en het verhaal erachter wordt verder uitgediept.

Efteling themagebieden

In verband met de staat van het gebouw en de verouderde techniek moet het huidige Spookslot verdwijnen. De Efteling heeft dit moment aangegrepen om direct een volledig nieuw griezelig themagebied neer te zetten, als toevoeging op de bestaande gebieden. De Efteling kiest de laatste jaren steeds vaker voor complete gebieden, waarin attracties, horeca en retail allemaal bij elkaar passen. Dit is al het geval bij Max & Moritz en wordt ook gerealiseerd bij de Wereld van Sindbad.

Efteling tickets

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten

Efteling overnachten

Efteling Bosrijk

Diverse Efteling Bosrijk arrangementen

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Efteling Loonsche Land

Diverse Loonsche Land arrangementen

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie